Info

Odbornici o BUDŽETU za 2021. godinu i POVEĆANJU CENA KOMUNALNIH USLUGA

Autor: Jovana Mladenović
09:15 | Sreda, 16 12 2020

U amfiteatru Pravnog fakulteta u toku je četvrta redovna sednica Skupštine grada na kojoj su, pored ostalih, dve veoma važne tačke - usvajanje budžeta za 2021. godinu i povećanje cena komunalnih usluga (voda, parkinranje, odvoženje smeća).

Najvažnija tačka dnevnog reda je predlog odluke o bdužetu grada Kragujevca za 2021. godinu, koji je "težak" 9.267 milijardi dinara. Posle duge rasprave, budžet je usvojen. Opširno na: USVOJEN BUDŽET ZA 2021. GODINU: Razvojni ili spisak lepih želja?

Odvoženje smeća, parkiranje i vodosnabdevanje Kragujevčani će ubuduće plaćati skuplje, od 26 do 36 odsto u zavisnosti od usluge. Opširno OVDE.

Usvojen je predlog kadrovskog plana zaposlenih u Gradskim upravama i stručnim službama grada Kragujevca za 2021. 

Takođe, usvojen je i predlog odluka o izmeni i dopuni odluke o socijalnoj zaštiti grada Kragujevca i o davanju saglasnosti na odluku o donođenju Statuta Centra za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica”.  

Na sednici su usvojeni i predlozi rešenja o saglasnosti na odluke o izmenama i dopunama odluka o vršenju osnivačkih prava nad sporstkim privrednim društvima “FK Radnički 1923” i “Radnički” d.o.o. Kragujevac kao i odluka o preuzimanju i vršenju osnivačkih prava nad Ženskim fudbalskim klubom Radnički 1923 d.o.o.