InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Odbornici sutra raspravljaju o rebalansu budžeta

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 18 07 2019

Redovna sednica Skupštine grada, 26. po redu, biće održana sutra od 9 sati, a najznačajnija tačka dnevnog reda o kojoj će odbornici raspravljati je Predlog odluke o rebalansu budžeta grada Kragujevca za 2019. Iz Skupštine grada poručuju da je rebalansom predviđeno da gradski budžet bude uvećan za oko 1,5 milijardi dinara. 

Imajući u vidu da je grad Kragujevac tokom proteklih nedelјa preduzimao aktivnosti kako bi očuvao i spasio od likvidacije Zastavinu ambulantu, u kojoj se leči oko 30.000 lјudi, rebalansom je predviđeno 120 miliona dinara za povezivanje staža i uplatu doprinosa svim zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Rebalans predviđa i sredstva za završetak sanacije osnovne škole u Maršiću, zatim Kružni tok Mala Vaga, OTC  “Vodovod“, objekat “Pionir“, a biće uvećane pozicije i za komunalna održavanja. Rebalans budžeta zasnovan je na realnim procenama prihoda i primanja grada Kragujevca do 31. maja 2019. godine, a okosnica naših prihoda do kraja budžetske godine, biće prodaja imovine investitorima koji grade nova fabrička postrojenja, jer grad je na ovaj način do sada ostvario značajne prihode, što nam je i omogućilo da možemo da idemo sa ovakvim rebalansom i uvećanjem budžetskih pozicija”, izjavio je prošle nedelje predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović.

Na sednici će odbornici, između ostalog, razmatrati i predlog izmene i dopune Plana detalјne regulacije „Dela gradskog centra“, a radi usaglašavanja sa Zakonom o korišćenju javnih dobara, i Predlog odluke o naknadama za korišćenje puteva na teritoriji grada Kragujevca, kojom se predviđa plaćanje naknade za postavlјanje instalacija na putnim pravcima. 

Iz Skupštine grada poručuju da će na dnevnom redu biti i Predlog odluke o proširenim i dodatnim pravima finansijske podrške porodici sa decom i merom za ostvarivanje demografske i populacione politike na teritoriji grada Kragujevca, kako bi se jednom odlukom objedinila i utvrdila sva dodatna prava od zakonom utvrđenih koja pruža grad Kragujevac u oblasti finansijske podrške porodici.