InfoFoto: fcagroup.com - Arhiva

Oglasio se FIAT: Evo šta kažu o proizvodnji novog električnog modela u Kragujevcu

Autor: InfoKG
17:00 | Sreda, 20 04 2022

Povodom nezvaničnih najava da će 28. aprila u prisustvu vrha države i kompanije Stellantis biti saopšteno da će se u Kragujevcu proizvoditi novi modela na električni pogon, koje je prvi objavio InfoKG, portal Nova.rs je uspeo da dobije komentar iz Fiata. Izvor portala Nova.rs iz FCA Srbija izjavio je da kompanija ne komentariše spekulacije i da će izaći sa zvaničnim saopštenjem kada za to dođe vreme. 

Portal InfoKG je krajem prošle nedelje objavio da će, prema nezvaničnim informacijama, državni vrh i predstavnici kompanije Stellantis najaviti 28. aprila da će se u kragujevačkoj fabric proizvoditi novi model. Navodno je reč o automobilu na električni pogon, a pretpostavlja se da se radi o modelu Fiat Panda. Tog dana će zaposleni u kragujevačkoj fabrici dobiti i bonus efikasnosti od oko 10.000 dinara. Opširnije ovde: InfoKG SAZNAJE: Vrh države i kompanije Stellantis najaviće uskoro proizvodnju novog modela u Kragujevcu

Kompanija FCA Srbija, koja je poznata da se retko oglašava u medijima, za sada je ostala dosledna tome. Međutim, portal Nova.rs je od svojih izvora uspeo da dobije zvaničan stav te kompanije o ovim navodima. 

Stellantis radi odlučno da bi podržao energetsku tranziciju za sve svoje brendove i svoje industrijske pogone. Prema našoj globalnoj polisi, mi ne komentarišemo spekulacije vezane za proizvodnju i lokacije, i praksa je da mi komuniciramo u pravo vreme određene informacije. Mi ćemo zvanično izaći sa saopštenjem kada za to dođe vreme”, tvrdi izvor portala Nova.rs iz FCA Srbija prenoseći zvanični stav kompanije.

Na ovaj način niti su potvrđena, niti demantovana nezvanična saznanja portala InfoKG, koja smo dobili iz nekoliko izvora, da će se u Kragujevcu proizvoditi automobil na električni pogon. Shodno pripremama za proizvodnju tog modela niko od tih izvora nije mogao da precizira kada će ona i početi, ali se pretpostavlja da će to biti od 2024. Ne preostaje ništa drugo nego da sačekamo taj 28. april, kada se očekuje da stigne potvrde za sva ova saznanja.

Izvori: InfoKG i Nova.rs