InfoFoto: Facebook

OTKAZ vođi protesta protiv likvidacije Zastavine ambulante

Autor: InfoKG
11:45 | Sreda, 04 09 2019

Predsednik Sindikata “Sloga” u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Nikola Erić, koji je tokom juna bio jedan od vodja protesta zaposlenih u toj ustanovi protiv pokrenutog i, na kraju, obustavljenog postupka likvidacije, danas je dobio je rešenje o otkazu ugovora o radu, koje je potpisao direktor Zavoda dr Antonio Dimitrovski.

Erić, koji je po zanimanju viši radiološki tehničar, juče je, kako piše portal Glas Šumadije, isteran s posla, zbog toga što je, navodno, 12. juna snimao, ili omogućio N.N. licu da snima sastanak predstavnika zaposlenih sa poslovodstvom, što je, kako je optužen, docnije postavio na svoj Facebook pšrofil, čime je narušio radnu disciplinu i naneo štetu ustanovi.

Za Glas Šumadije Erić je izjavio sledeće:

-Sastanak nisam snimao, a nisam nimogao, jer sam sedeo u vrhu stola za kojim se pregovaralo sa poslovodstvom o odustajanju od likvidacije Zavoda. Nisam, s druge strane, nikoga ni uveo u salu da snima taj sastanak, tako da ni na koji način nisam povredio radnu disciplinu, niti naneo bilo kakvu štetu ustanovi. Naprotiv, zajedno sa ostalim kolegama, borio sam se i izborio da opstane zdravstvena ustanova u kojoj se  decenijama već leči više desetina hiljada kragujevačkih radnika i penzionera.

Ističe da je zamenica predsednika  indikata “Sloga” u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Gordana Živanović prošle nedelje dala otkaz, pošto “više nije mogla da trpi pritisak kojem je tokom, a naročito nakon okončanja protesta bila izložena”. Sve vodje i učesnici protesta, u medjuvremenu su, tvrdi, premešteni na druga radna mesta, a u Zavodu je, prema njegovim rečima, na delu “pravi haos”.

Erić kaže da će protiv poslovodstva da podnese tužbu nadležnom sudu, nakon čega će o otkazu koji je dobio da obavesti Inspekciju rada i ostale nadležne organe. Očekuje i skorašnju reakciji centrale  Sindikata “Sloga”, koja je već informisana o progonu kojem su izloženi njeni aktivosti i funkcioneri u Kragujevcu. Navodi i da ga je direktor ZZZR-a dr Antonio Dimitrovski u vreme protesta zaposlenih i potpisivanja peticije  za opstanak Zavoda optuživao da je “Djilasov čovek”, te da iza svega što radi “stoje polotika i Djilas”…

Izvor: Glas Šumadije/Zoran Radovanović 

 

Izvor: Glas Šumadije