InfoFoto: kragujevac.rs i InfoKG

Otvaranje Kreativnog parka početkom aprila (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Petak, 24 03 2017

Kreativni park, koji se nalazi na prostoru između bazena i Fakulteta inženjerskih nauka, svečano će biti otvoren početkom aprila. Prostire se na površini od 10.000 kvadratnih metara i sastoji se od pet celina. Svi sadržaji za decu i mlade u ovom parku biće besplatni.

U okviru parka se nalazi igralište za decu do 2 godine, igralište za decu stariju od 2 godine, igralište za seniore, odnosno za bake i deke koji mogu da se rekreiraju dok paze na decu, juniorsko igralište - parkur i prskalište, koje će biti prava atrakcija tokom letnjih dane.

“Radovi u parku su završeni, sada se čeka još na tehnički prijem i upotrebnu dozvolu, kako bismo bili sigurni da su deca bezbedna. Očekujemo da sve to bude gotovo u narednih desetak dana”, izjavila je član Gradskog veća za investicije, Minja Obradović.

U toku je i izrada klupa za Kreativni park koje su osmislili studenti Filološko-umetničkog fakulteta. Završeno je i ozelenjavanje parka i zasađeno novo drveće.

Podsetimo, radovi na izgradnji igrališta u Velikom parku počeli su prošle godine krajem jula i najavljeno je da će biti okončani u roku od dva meseca, ali, kako su nadležni ranije izjavili, taj rok je pomeren, jer je igralište prošireno.

Tačna vrednost investicije je za sada nepoznata, s obzirom na to da je reč o jedinstvenom modelu privatnog i javnog partnerstva, koji se u velikoj meri bazira na donacijama.

Otvaranjem ovog igrališta biće okončana prva faza projekta “Kreativni Veliki park”, koju je iz donacija finansirala Fondacija “Dragica Nikolić”. Da li će ovaj projekat u potpunosti biti realizovan zavisi od lokalne samouprave. Projekat “Kreativni Veliki park” se realizuje u okviru programa “Human cities” koji realizuju Fondacija “Dragica Nikolić” i Beogradska nedelja dizajna.

Galerija slika