Info

Počela sa radom Ordinacija sportske medicine (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Utorak, 08 06 2021

U savremeno opremljenom prostoru u zgradi Instituta Fakulteta medicinskih nauka, u krugu Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, zvanično je počela sa radom Ordinacija sportske medicine. 

Lekari specijalisti sportske medicine sa ovdašnjeg Medicinskog fakulteta, prof. dr Vladimir Živković i doc. dr Ivan Srejović, uz asistenciju iskusnijih kolega iz Beograda, obavili su sportske preglede za mlađe kategorije naše ženske rukometne reprezentacije.

Rešenje resornog ministarstva o registraciji ove zdravstvene delatnosti, kako je rekao dekan prof. dr Vladimir Jakovljević, stiglo je krajem maja, a prethodile su mu obimne pripreme, kako u delu sređivanja i opremanja prostora, tako i u nabavci najsavremenije opreme. 

- Južno od Beograda, izuzimajući Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nišu, posedujemo najbolju i najsavremeniju opremu za ovu vrstu pregleda, tako da možemo da izvršimo izuzetno dobru procenu fizičkog statusa kako sportista, tako i rekreativaca, ali i bolesnih ljudi. S obzirom na to da se nalazimo u krugu Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, koji je naša nastavno naučna baza, očekujem da ćemo u perspektivi napraviti razne dobre i zajedničke stvari kako za sportiste, tako i za ostatak stanovništva, rekao je dekan FMN, prof. dr Vladimir Jakovljević.

Pored sportista, ove preglede mogu obaviti i svi rekreativci i preporučuje se da to urade svi oni koji se bave fizičkom aktivnošću koja, kako ističe prof. Jakovljević, koji je i specijalista sportske medicine, često može da bude i jako terapijsko sredstvo ukoliko je dozirana na pravi način. 

FMN je prošle nedelje potpisao Ugovor sa Klubom američkog fudbala Kragujevac Wild Boars. Predsednik popularnih Veprova Marko Vujanac je izrazio zadovoljstvo početkom saradnje sa FMN u okviru Ordinacije sportske medicine i istakao značaj pregleda za sve članove kluba koji je u dosadašnjoj istoriji devet puta bio šampion Srbije i redovni je učesnik evropskih takmičenja.

Dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević naglašava da su u toku pregovori sa nekoliko kragujevačkih klubova, te da uskoro očekuje i ozvaničenje saradnje sa FK Radnički i našim vaterpolistima, šampionima Srbije.

Galerija slika