InfoFoto: Ilustracija - Facebook/Aviončić

Raspisan JAVNI POZIV za privatne vrtiće

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Ponedeljak, 08 06 2020

Gradska uprava za za društvene delatnosti i poslove sa građanima raspisala je javni poziv za privatne predškolske ustanove, verifikovane od strane resornog ministarstva, radi upisa dece čiji su roditelji ostvarili pravo na naknadu dela troškova boravka mališana u ovim vrtićima. Cilj je, između ostalog, da se utvrde kapaciteti privatnih predškolskih ustanova u Kragujevcu. Privatni vrtići prijave mogu podneti u roku od 15 dana, počev od danas, 8. juna. 

Spisak verifikovanih privatnih predškolskih ustanova na teritoriji grada Kragujevca, u koje se mogu upisati deca čiji su roditelјi ostvarili pravo ili nastave  sa korišćenjem prava na naknadu dela troškova boravka sa kojima će grad zaklјučiti ugovor o međusobnim pravima i obavezama, nadležna gradska uprava objaviće u roku ne dužem od pet dana po prispelim prijavama. Inače, privatne predškolske ustanove koje ispune uslove iz javnog poziva i nakon objavlјivanja spiska, prijave mogu podnositi tokom čitave radne 2020/2021. godine, posle čega će spisak verifikovanih predškolskih ustanova biti ažuriran u roku ne dužem od pet dana od dana nastale promene”, poručuju iz Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima.

Privatne predškolske ustanove prijavni formular mogu preuzeti na zvaničnom sajtu grada Kragujevca, koji se sa pratećom dokumentacijom predaje u prijemnoj kancelariji Gradske uprave za društvene delatnosti, u ulici Cara Lazara broj 15, ili putem mejla vanprivreda@gmail.com. Dodatne informacije i pojašnjenja mogu se dobiti na telefon 034/302-288. Javni poziv će biti okončan 22. juna.