InfoFoto: Facebook/Vera Jankovic

Roditelji nastradale devojčice pokrenuli PETICIJU “Pravda za Nikolinu”

Autor: InfoKG
15:30 | Subota, 21 01 2023

Roditelji trinaestogodišnje Nikoline Janković, koja je preminula od posledica udesa kada ju je na pešačkom prelazu udario autmobili, pokrenuli su onlajn peticiju “Pravda za Nikolinu”. Na ovaj način apeluju na sudstvo da počinioci teških krivičnih dela budu što pre sklonjeni sa ulica, kako bi iste te ulice bile bezbednije za sve druge učesnike u saobraćaju.

Nikolinu Janković je 7. decembra oko 19 časova udario automobiliom na pešakom prelazu sedamdesetogodišnji muškarac kod Šoping centra “Big fashion”. Od zadobijenih povreda, Nikolina je preminula 1. januara. Čovek koji je udario Nikolinu na pešačkom prelazu, nakon pritvora od 48 sati, kako kažu njeni roditelji, pušten je na slobodu dok čeka okončanje suđenja. Opširnije ovde: Nikolinina mama za InfoKG: Čovek koji je usmrtio moju ćerku je na SLOBODI, STRAHUJEMO…

Zbog toga su do sada održana tri okupljanja na mestu na kom je sedamdesetgodišnjak udario Nikolinu.  

Nakon skupa održanog u subotu 14. januara 2023.  pod nazivom “Pravda za Nikolinu” (#pravdazanikolinu) sudstvo i nadležni organi se nisu oglašavali niti je Nikolinin ubica pritvoren i pored nekoliko stotina uznemirenih građana i apela dve najveće gradske škole”, kažu Jankovići. 

Sada su se odlučili da pokrenu i onlajn peticiju “Pravda za Nikolinu”, koju je u protekla dva dana “potpisalo” oko 5.500 ljudi. 

Peticijom se apeluje na sudstvo da počinioci teških krivičnih dela budu što pre sklonjeni sa ulica i iste te ulice učine bezbednim za sve druge učesnike u saobraćaju. Želimo da nijedna porodica više ne strepi dok su im deca na putu za školu ili dok odlaze i vraćaju se sa treninga”, poručuju Nikolinini roditelji. 

Ukoliko želite da podržite porodicu Janković u naporima da čovek koji je automobilom udario njihovu ćerku, nakon čega je ona preminula, bude iza rešetaka do okončanja suđenja, a ne na slobodi, možete “potpisati” peticiju ovde: Pravda za Nikolinu.