InfoFoto: Ilustracija

Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu ističe 14. februara

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 12 02 2019

Rok za uplatu prve ovogodišnje rate poreza na imovinu ističe 14. februara, a prekoračenje ovog datuma povlači obračunavanje dodatnog izdatka od 13 odsto na dugovanje, kažu u Gradskoj poreskoj upravi, a prenosi RTK. Uplata poreza na imovinu elektronskim putem još uvek nije moguća, jer centralizovani sistem kontrole i naplate još uvek nije u funkciji. 

Čeka se prebacivanje podataka iz sadašnje evidencije u novi sistem kako bi poreski obveznici mogli da provere stanje dugovanja elektronskim putem. Poreski obveznici će moći da provere stanje dugovoanja elektronskim putem, tako što će da podnesu web zahtev za prijavu i postaće web korisnici i tako će dobiti korisničko ime i lozinku, kako bi mogli da provere stanje dugovanja. Obveznici i to fizička lica moći će putem e-uprave sa elektronskim potpisom da provere stanje dugovanja ne samo na teritoriji grada Kragujevca. već na teritoriji cele Republike Srbije”, izjavila je za RTK PR Gradske poreske uprave, Sanja Stanojević.  

U Kragujevcu je ovim porezom zaduženo 69 hilјada obveznika.Ukupno dugovanje poreza na imovinu fizičkih lica iznosi 500 miliona dinara, a pravnih lica oko milijardu dinara. 

Od poreza na imovinu fizičkih lica naplaćenog tokom 2018. godine u gradsku kasu slilo se 465 milona dinara. 

Izvor: RTK