Info

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka na Šumadija sajmu

Autor: Branko Vukašinović
11:19 | Četvrtak, 16 03 2017

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka biće održan od 24. do 26. marta na Šumadija sajmu. Posetiocima će se predstaviti proizvođači i distributeri iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači i distributeri kafe, proizvođači i distributeri opreme za poslastičarstvo, prateće opreme za kafiće, barove.

U okviru manifestacije biće organizovani internacionalno takmičenje kulinarskih majstora poslastičara za najbolji desert Srbije, takmičenje hotela i restorana Srbije za najbolji restoranski desert, kao i takmičenje u radovima od čokolade i festivalskih torti.

Tokom trodnevne manifestacije na centralnoj master kuhinji biće održan profesionalni program za poslastičare „Chocolate Professional“ koji će pružiti poslastičarima i zaljubljenicima u poslastičarstvo jedinstveni edukativni program, kao i edukativne radionice za pripremu kafe „Coffee Profesional“.

Profesionalne gastronomske asocijacije poput HoReCa asocijacije Kragujevac, koja daje organizacionu podršku takmičenju i edukativnom programu, rumunske asocijacije ACCEA, Asocijacije master šefova Srbije, Asocijacije master šefova Hrvatske, Udruženje turističkih poslenika iz Niša, AREGALA Slovakia, Asocijacija somelijea Šumadije i Udruženja ljubitelja kafe “Kafopije”, održaće razne profesionalne prezentacije i masterclass-ove, praviće skulpture od putera, šećera i čokolade, čokoladne koktele, čokoladne poslastice i mnoge druge zanimljivosti. Asocijacija somelijea Šumadije održaće stručnu radionicu o uparivanju čokolade i vina.

Specijalni gost i predavač o kafi biće Ivan Abramo iz Italije, a specijalni gosti i predavači biće najveći naši stručnjaci Zdravko Gavrilović (Square Nine Hotel) i Petar Žuljević (autor emisije “Sa slatkim na ti”).