InfoFoto: Arhiva - Printscreen - RTS

Sazdanović: Klinički centar znatno povećao broj stalno zaposlenih zahvaljujući Ministarstvu zdravlja

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Ponedeljak, 04 01 2021

U Kliničkom centru Kragujevac trenutno je na neodređeno zaposleno ukupno 2.639 ljudi, što je za 25 odsto više u odnosnu na 2015. i to zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, izjavio je za InfoKG direktor ove zdravstvene ustanove Predrag Sazdanović. Dodaje da je od ukupnog broja zaposlenih medicinskih i nemedicinskih radnika oko 42 odsto njih je angažovano u borbi portiv Korona virusa, odnosno u Kovid sistemu kragujevačkog Kliničkog centra. 

Odlukom Ministarstva zdravlja usvojen je novi kadrovski plan Kliničkog centra Kragujevac i zahvaljujući tome danas ova zdravstvena ustanova ima 2.639 zaposlenih na neodređeno vreme.

Prethodni kadrovski plan iz novembra 2015. je imao 2.118 zaposlenih za stalno medicinskih i nemedicinskih radnika. Novim planom taj broj je uvećan za 521 novozaposlenog na neodređeno vreme u proteklih pet godina, a procentulano gledano to je uvećanje za 25 odsto. Klinički centar Kragujevac će po tom novom planu imati 603 lekara, 1.520 tehničara, oko 50 zdravstvenih saradnika, a osta čini nemedicinsko osoblje“, izjavio je za InfoKG Sazdanović.   

Prema njegovi rečima, od početka epidemije Korona virusa u Srbiji od ukupnog broja zaposlenih u Kovid sistemu Kliničkog centra Kragujevac angažovano je oko 42 odsto medicinskih i nemedicinskih radnika.