InfoFoto: ilustracija

SCAN CAR: Koliko će vozila biti u sistemu kragujevačke verzije "Oka sokolovog" i koja je vrednost nabavke

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Četvrtak, 09 09 2021

Za uspostavljanje sistema "Scan car" (kragujevačka verzija "Oka sokolovog") JKP Šumadija će iz sopstvene kase izdvojiti 12 miliona dinara, saznaje portal InfoKG. Još uvek se ne zna marka vozila, kojih će biti tri, jer će to zavisiti od ponuda koje budu pristigle kroz javnu nabavku, kažu iz preduzeća.

"Scan car" je Sistem za automatsko prepoznavanje registarskih tablica vozila putem mobilnog video nadzora i deo je modernizacije u sistemu naplate parkiranja, o čemu je InfoKG već pisao (Javnost uzburkana: Kragujevac uvodi OKO SOKOLOVO). Reč je o kragujevačkoj varijanti sistema "Oko sokolovo", koji već neko vreme funkcioniše u Beogradu.

JKP Šumadija će iz sopstvenih sredstava finansirati kupovinu tri vozila sa puštanjem sistema u rad i izradom GIS podloge za parking mesta, što je predviđeno Planom javnih nabavki.

Sam projekat u ovom trenutku je u fazi izrade, što podrazumeva pripremu dokumentacije za svaki segment ovog integrisanog projekta.

Nakon završetka pripreme tehničke dokumentacije, sprovešće se javna nabavka.

Planirana vrednost javne nabavke je 12 miliona dinara bez PDV-a.

U ovom trenutku ne zna se tačno kada će sistem "Scan car" krenuti da funkcioniše, a javnost ćemo o tome blagovremeno obavestiti.

Anketu sa Kragujevčanima o ovom sistemu čitajte na: Kragujevčani nagrdili "OKO SOKOLOVO": ZA i PROTIV, evo šta ste rekli

Čitajte i: Intervju - MARKO VUJNOVIĆ: 100 stajališta, "oko sokolovo", rekonstrukcija Tržnice, uređenje grobalja i druge aktuelne teme