InfoFoto: Arhiva

“Sloga” podnela krivičnu prijavu protiv direktora “Energetike”

Autor: InfoKG
14:30 | Utorak, 31 01 2023

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” podneli su krivičnu prijavu kragujevačkom Osnovnom javnom tužilaštvu protiv direktora Energetike, Andreje Ilića, zbog, kako je saopšteno, omogućavanja Nenadu Matiću, zaposlenom u tom preduzeću, da nezakonito stekne imovinsku korist u iznosu od preko pola milliona dinara dok se nalazio na takozvanom “sindikalnom plaćenom odsustvu”. 

U saopštenju Udruženih sindikata Srbije se navodi da je direktor Energetike od 3. oktobra 2021. do 5. septembra 2022. redovno isplaćivao zarade Matiću, koji se vodio na sindikalnom plaćenom odsustvu, iako je, kako tvrde, znao da mu je prestala funkcija potpredsednika sindikata i regionalnog poverenika Granskog sindikata rudartva i energetike Nezavisnost.

Sloga smatra da je nedopustivo da direktor javnog preduzeća pojedincima  na ime sindikata i nepostojećih funkcija omogućava da “parazitiraju na grbači naroda, u konkretnom slučaju na Kragujevčanima koji se ovih dana smrzavaju zbog socijalne nemaštine i skupo plaćaju grejanje u trenutku svetske energetske krize”. To se navodi u saopštenju Udruženih sindikata Srbije “Sloga” 

Portal InfoKG je kontaktirao direktora Energetike Andreja Ilića ovim povodom, ali njegov komentar još nismo dobili.