Info

STEVANOVIĆ: Sa Vučićem sam razgovarao o problemima Kragujevca, Nikolić mi nameštao zatvor

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 06 08 2019

Poslanik sa liste Demokratske stranke (DS), bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, lider Zajedno za Šumadiju, izjavio je u intervjuu za Glas Šumadije da nije “trojanski konj” predsednika Aleksandra Vučića navodeći da takve etikete dele zlonamerni ljudi koji ne žele dobro gradu, ali da su razgovarali o problemima grada i mogućnostima za njihovo rešavanje. Sa predizbornom kampanjom kreće od septembra samostalno ili u koaliciji sa predsednikom opštine Topola Draganom Jovanovićem i predsenikom Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) Milanom Uroševićem.

Na pitanje da li je sa Vučićem postigao neki dogovor, Stevanović je odgovorio da se dogovorom može smatari „postignuta saglasnost o mnogim pitanjima vezanim za Kragujevac“. “Kragujevac bi trebalo da je drugi u Srbiji, a ne kao sada na začelju”, rekao je Stevanović potvrdivši da je sa Vučićem razgovarao o situaciji u tom gradu.

- Razgovarali smo o mnogim problemima i mogućnostima za njihovo rešavanje. On se interesovao šta ja mislim o tome i šta se može uraditi. Rekao sam mu da ovaj totalni sunovrat Kragujevca treba zaustaviti i predočio mu šta bih ja uradio. Ako neko zbog toga što sam razgovarao sa predsednikom države o katastrofalnoj situaciji u gradu misli da sam Vučićev trojanski konj, on je zlonameran.

On je optužio bivšeg predsednika države Tomislava Nikolića da mu je „nameštao zatvor“ po svaku cenu.

- Bivši predsednik države i njegovi pajtaši su pokušali da me uhapse, znam i da je postojao nalog za to sa najvišeg mesta, čak i uz izmišljenu optužbu. Pokušali su na sve načine da mi stave etiketu lopova, pa su ciljajući na mene, bez razloga hapsili diretora Energetike, rekao je Stevanović.

Stevanović je najavio da će „Zajedno za Šumadiju“, koju  predvodi, učestvovati na lokalnim izborima u Kragujevcu i šumadijskim opštinama samostalno ili u koaliciji sa predsednikom opštine Topola Draganom Jovanovićem i predsenikom Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) Milanom Uroševićem.

- Imaćemo veliko okupljanje i objavićemo programe za sve oblasti – kulturu, sport, privredu…

Tekst, kao deo intervjua, preuzet sa portala Glas Šumadije

Izvor: Glas Šumadije