InfoFoto: Facebook/Gradska Turistička Organizacija Kragujevac

Stigao DINOSAURUS na Šumaričko jezero (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Četvrtak, 18 07 2019

Na Šumaričkom jezeru postavljena je maketa dinosaurusa, a obavljaju se i završni radovi na izgradnji druge faze, odnosno proširenju Avantura parka, koji će biti otvoren krajem sledeće nedelje, potvrdili su za InfoKG u Gradskoj turističkoj organizaciji Kragujevac. Za te namene utrošeno je 8,4 miliona dinara, a novac su obezbedili Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, kao i lokalna samouprava.

Gradska turistička organizacija Kragujevac dobila je od Sektora za turizam Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije sedam miliona dinara za realizaciju projekta „Druga faza izgradnje Avantura parka u Kragujevcu“, dok je za te namene lokalna samouprava obezbedila još 1,4 miliona dinara. U okviru proširenja Avantura parka postavljaju se nove prepreke i “Agility” poligon. 

Avantura park je proširen iz dva pravca postavljanjem dodatnih prepreka na postojećem, prirodnom drveću sa istim platformama i načinom osiguranja. Za najmlađe korisnike postavlјa se pet novih niskih prepreka visine do 1,5 metara. Ljubitelјi adrenalinskih iskušenja imaće mogućnost da se oprobaju na 6 novih prepreka za odrasle koje su mnogo zahtevnije od postojećih. Za najteži nivo planirano je postavlјanje visećih uzengija, visećih diskova, horizontalnih merdevina, džakova, vertikalnih oblica, mreže. U Avantura parku postavlјa se i “Agility” poligon za decu sa preprekama za najmlađe korisnike. Na poligonu nasutom kombinacijom malča od borove kore i borove sečke postavlјaju se prepreke poput visećeg mostića, klackalica, zidića za penjanje”, poručuju iz Gradske turističke organizacije Kragujevac. 

Očekivanja su da će najviše posetilaca u Avantura park privući maketa dinosaurusa, koja je postavlјena iznad plaže na Šumaričkom jezeru. Dinosaurus je dužine oko 4 metra i visine 2,4 metra, izgleda potpuno realistično, pomera glavu i prednje noge, otvara i zatvara usta i ispušta „autentične“ zvuke.  

Sada se traži ime za ovog dinosaurusa, a predloge možete slati na Facebook stranici Gradske turističke organizacije Kragujvac, a najkreativnije očekuju pokloni.  

Iz Gradske turističke organizacije poručuju da su u toku završni radovi na proširenju Avantura parka na Šumaričkom jezeru, kao i da je otvaranje planirano krajem sledeće nedelje.

Galerija slika