InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Novi izgled Avantura parka od juna, stiže i DINOSAURUS

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 18 01 2019

Avantura park na Šumaričkom jezeru dobiće najkasnije do juna ove godine novi izgled, tačnije biće proširen i obogaćen novi sadržajima, među kojima je i pokretni dinosaurus. Za te namene biće utrošeno sedam miliona dinara, a novac je obezbedilo Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije. 

Gradska turistička organizacija Kragujevac dobila je od Sektora za turizam Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije sedam miliona dinara za realizaciju projekta „Druga faza izgradnje Avantura parka u Kragujevcu“. Plan je da u okviru projekta budu dograđeni postojeći rekreativni sadržaji, ali i izgrađeni novi.  

Radovi na proširenju Avantura parka trebalo bi da započnu u aprilu. Proširenje podrazumeva postavljanje novih prepreka, ali i izgradnju “agiliti poligona”, tačnije poligona spretnosti za najmlađe sugrađane. Pored toga, na plaži Šumaričkog jezera biće postaljen dinosaurus. U gradskoj turističkoj organizaciji Kragujevac kažu da je reč o animatronik lutki od čelične konstrukcije sa hidraulikom, čija je visina 2,5 metara, a dužina 4,5 metara. 

Naše najmlađe sugrađane i najčešće korisnike Avantura parka će zasigurno obradovati izgradnja makete dinosaurusa koja će izgledati potpuno realistično, ispuštati zvuke, pomerati glavu, prednje noge, rep i kandže. Očekujemo da svi planirani radovi, koji se odnose i na izgradnju poligona spretnosti i proširenje postojećih kapaciteta parka, budu gotovi do juna i da će naši najmlađi tokom leta moći da uživaju u novim sadržajima Avantura parka”, izjavio je za InfoKG v.d. direktora Gradske turističke organizacije ''Kragujevac'', Bojan Pavlović.

Podsetimo, Avantura park na Šumaričkom jezeru otvoren je sredinom jula 2017. Park se trenutno prostirati na površini od oko 800 kvadratnih metara, a sastoji se od dve celine, jedna je sa 14 prepreka za odrasle, dok je druga sa 10 prepreka za decu i početnike. Investitor je Gradska turistička organizacija koja za projekat od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dobila sedam miliona dinara dok je Grad za plaćanje PDV-a obezbedio 1,4 miliona.