InfoFoto: Privatna arhiva

Studenti kragujevačkog Pravnog fakulteta vicešampioni Regionalnog takmičenja "Big Deal" (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:20 | Utorak, 04 12 2018

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu osvojili su drugo mesto na ovogodišnjem, osmom po redu, Regionalnom takmičenju “Big Deal”, koje je održano u Advokatskoj kancelariji Janković – Popović – Mitić u Beogradu. Pobedu na ovom takmičenju odnela je ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Ljubljani. 

Ekipu koja je kragujevačkom Pravnom fakultetu donela vicešampionsku titulu činili su Živko Simijonović, Milica Novičić, Uroš Ilić, Andrija Gligorijević, Valentina Miljković, a podršku im je pružio asistent ove visokoškolske ustanove Borko Mihajlović. Poseban uspeh na takmičenju postigo je Živko Simijonović, koji je kao jedan od individualnih pobednika osvojio praksu u prestižnoj Advokatskoj kancelariji Janković-Popović-Mitić u Beogradu.

S obzirom na to da je takmičenje od pre par godina regionalno karaktera i učestvuju prestižni univerziteti iz regiona, a Kragujevac je jedini od učesnika koji nije iz glavnog grada, uspeli smo da napravimo vrhunski rezultat. Uspeh je još veći, jer je oblast u kojoj smo se takmičili privrednog i kompanijskog prava vezana i za samu privredu. Ekipa Ljubljane je zasluženo pobedila, iako je bilo tesno u finalu oko pregovaranja uslova”, izjavio je za InfoKG, student ovdašnjeg Pravnog fakulteta, Živko Simijonović. 

Na ovogodišnjem takmičenju Big Deal, koje je organizovala Advokatska kancelarija Janković – Popović – Mitić, učestvovale su ekipe studenata Pravnih fakulteta iz Beograda, Zagreba, Skoplјa, Ljublјane, Fakulteta "Union" i Kragujevca.

Galerija slika