Info

Svečanošću predškolaca označen početak Dečje nedelje

Autor: Jovana Mladenović
10:30 | Utorak, 03 10 2017

Dečija nedelja, koja se u Kragujevcu obeležava od 1987. godine, zvanično je otvorena u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, programom koji su izveli predškolci PU “Nada Naumović“ i PU “Đurđevdan“. Održava se pod sloganom “Gradimo mostove među generacijama - za radost svakog deteta“.

Ovogodišnja  Dečija nedelja, koja se održava pod sloganom “Gradimo mostove među generacijama - za radost svakog deteta“,  sastoji se od niza programa namenjenih deci, mladima, njihovim roditeljima i bakama i dekama.

Dečija nedelja prvi put je obeležena 1934. godine na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije, a u Kragujevcu 1987. godine kada je zvanično postala i deo zakonske regulative, Zakona o društvenoj brizi o deci. 
 
Manifestacija Dečija nedelja se svake godine održava u mesecu oktobru, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na prava deteta, potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.