InfoFoto: Arhiva - kc-kg.rs

Svilajnčanka zaražena Korona virusom na Infektivnoj klinici kragujevačkog Kliničkog centra

Autor: InfoKG
14:00 | Petak, 20 03 2020

Žena iz sela Kušiljevo opštine Svilajnac, stara 60 godina, zaražena je Korona virusom i leči se na Infektivnoj klinici kragujevakog Kliničkog centra, prenose nacionalni mediji. Ona je treći pacijent koji se leči u ovoj zdravstvenoj ustanovi od virusa Covid-19, jer su ranije smeštena dvojica obolelih iz Rekovca i Aranđelovca, od kojih je jedan na respiratoru. 

Prema pisanju Televizije Centar, šezdesetogodišnja žena iz sela Kušiljevo u opštini Svilajnac je došla iz Italije i nadležnim službama je prijavila da ima visoku temperaturu, nakon čega je hitno prebačena na Odeljenje za lečenje infektivnih bolesti u ćuprijskoj bolnici. Rezultati testa pokazali su da je ona pozitivna na Covid-19, nakon čega je iz Ćuprije prevezena na Infektivnu kliniku u Klinički centar Kragujevac.   

Ona je treći pacijent koji se leči u kragujevačkom Kliničkom centru od Korona virusa. Podsetimo, ranije su na Infektivnu kliniku smeštena dvojica obolelih iz Rekovca i Aranđelovca, od kojih je jedan na respiratoru. 

Inače, u Srbiji je do danas registrovano ukupno 118 potvrđenih slučajeva Korona virusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak danas, do 8 časova, testirano je ukupno 545 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.