InfoFoto: Arhiva

Tribina “Psihološka podrška i inovacije u lečenju uznapredovalog raka dojke” u “Iskri”

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Ponedeljak, 16 12 2019

“Psihološka podrška i inovacije u lečenju uznapredovalog raka dojke nakon 10 godina” naziv je tribine koja će biti održana sutra od 14 časova u Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra”, u organizaciji Udruženja za edukaciju i podršku ženama u borbi protiv raka dojke “Volja”.

U okviru velike nacionalne kampanje “Udruženi za život pred nama“, koju zajednički realizuje sedam udruženja u pet gradova širom Srbije, u Kragujevcu će biti održana peta po redu i poslednja ovogodišnja tribina “Psihološka podrška i inovacije u lečenju uznapredovalog raka dojke nakon 10 godina”. Iz Udruženja “Volja” poručuju da je cilj tribine da se javnost i sami pacijenti što bolje edukuju o raku dojke, načinima lečenja, ranoj dijagnostici, značaju psihološke podrške u lečenju raka dojke i dostupnosti inovativnih terapija u Srbiji i okruženju. 

Na tribini će govoriti internista onkolog u Kliničkom centru Kragujevac i naučni saradnik Fakulteta medicinskih nauka kragujevačkog Univerziteta, dr Jasmina Nedović, hirurg u ovdašnjem Kliničkom centru, doc dr Marko Spasić, radiolog u kragujevačkom Kliničkom centru, dr Sanja Milojević i  predsednica Udruženja “Volja”, Suzana Đorođević. 

Inače, u okviru kampanje „Udruženi za život pred nama“, tribine su tokom novembra i decembra organizovane u Beogradu, Nišu, Somboru i Užicu.