Info

U Ilićevu 6. gradilište u okviru projekta "Čista Srbija", najavljena rekonstrukcija centralnog gradskog jezgra i ulica za koje građani najviše pitaju

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Četvrtak, 29 09 2022

U mesnoj zajednici Ilićevo otpočeli su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta Čista Srbija i to u ulicama Dimitrija Katića i Svete Pavkovića. 

Radove su danas obišli Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada i Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika sa saradanicima.

- Ovo je šesta mesna zajednica u kojoj otpočinjemo radove i postižemo planiranu dinamiku kao što smo i obećali građanima. U Maršiću, Malim Pčelicama, Beloševcu radovi se privode kraju, završavamo Brđansku ulicu, a danas se asfaltira Ulica Milivoja Bankovića Sićka u Beloševcu, rekao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović. On je podsetio da je završeno planiranje druge faze i novih 55 kilometara kanalizacione mreže od kojih je 13 kilometara u Kormanu, a koji su planirani u okviru izgradnje deponije u Vitlištu. Drugom fazom predviđena je rekonstrukcija najvećim delom već postojeće kanalizacione mreže u centralnom gradskom jezgru. Uskoro kreće izrada idejnih rešenja, nakon toga ide projektovanje, lokacijski uslovi i u planu je da s proleća krenemo sa rekonstrukcijom centralnog gradskog jezgra, a onda i rešavanje pitanja ulica što su neka od pitanja koje građani najčešće postavljaju, a i u interesu grada je da ulice u centru budu asfaltirane, istakao je Momčilović.

- Uskoro će biti otvorena gradilišta i u drugim delovima grada, jer su sva ispitivanja završena i time postižemo dinamiku koju smo na početku obećali, poručio je Momčilović.

Ulice Svete Pavkovića i Dimitrija Katića spadaju u grupu prvog prioriteta u okviru projekta "Čista Srbija" na teritoriji MZ Ilićevo. Projektovana dužina Ulice Dimitrija Katića je 290.7 metara, a Svete Pavkovića 59.7 metara i urađeno je 48 metara, pa se očekuje da radovi u ovom delu grada budu završeni u predviđenom roku.