InfoFoto: kragujevac.rs

U Ilićevu novo gradilište u okviru projekta Čista Srbija

Autor: InfoKG
14:00 | Subota, 15 10 2022

U Ilićevu su u toku radovi u Ulici Bogoljuba Đorđevića i to je druga lokacija u kojoj se u okviru projekta Čista Srbija rekonstruiše kanalizaciona infrastrukturna mreža. 

Ovo je sedmo gradilište, drugo u Ilićevu, koje otvaramo za manje od petnaestak dana što govori o našoj nameri da projekat ’’Čista Srbija’’ sprovedemo na način koji smo obećali i planiranom dinamikom.  Ako uzmete u obzir dužinu mreže koju treba da izgradimo svako novo gradilište koje se otvori, za nas je korak više u realizaciji”, rekao je zamenik gradonačelnika, Ivica Momčilović. 

Najavio je da je od ponedeljka 17. oktobra planirano geodetsko snimanje mreže šahtova što je potrebno za projektovanje i rekonstrukciju kanalizacione mreže užeg gradskog jezgra u okviru ovog nacionalnog projekta.

Početak rekontrukcije užeg gradskoj jezgra očekuje se početkom sledeće godine što će biti i najveći izazov u realizaciji projekta.  Sve ovo što radimo na periferiji i seoskom području je priprema za najvažniji segment u organizacionom smislu a to je rekonstrukcija kanalizacione mreže u centralnom gradskom jezgru i asfaltiranje ulica nakon završenih radova. On je istakao da je od početka projekta do danas, govorimo o jednoj sezoni, izgrađeno onoliko kilometara kanalizacione mreže koliko je urađeno od 2013. godine do početka projekta. Mislim da ćemo sa sedam ekipa na terenu u narednoj sezoni uraditi duplo više, a to govori koliko odgovoran pristup prema realizaciji i projektima ima gradonačelnik Dašić i svi mi kao deo njegovog tima”, kazao je zamenik gradonačelnika.