InfoFoto: UK Koraci

UK “Koraci”: Raspisan likovni konkurs DEČJE ISKRE, autorima najboljih radova VREDNI POKLONI

Autor: InfoKG
14:00 | Četvrtak, 16 02 2023

Ustanova kulture “Koraci” raspisala je likovni konkurs za časopis “Dečje iskre”. U novom broju časopisa, koji izlazi u utorak, 21. februara, nalazi se kupon koji treba popuniti i nacrtati likovni rad na slobodnu temu. Konkurs je otvoren do 25. marta, a autori tri najbolja rada dobiće vredne poklone.  

Ustanova kulture "Koraci" iz Kragujevca, čija je osnovna delatnost izdavaštvo, izdaje i časopis "Dečje iskre", koji je starijim generacijama jedna lepa uspomena, dok novim generacijama te uspomene stvaramo. Novi broj časopisa “Dečje iskre” izlazi u utorak, 21. februara, a sa njim se otvara i likovni konkurs na slobodnu temu. 

Kako je koncept dečjeg časopisa, da isti kreiraju i stvaraju naši mališani, rešili smo da ih dodatno stimulišemo, a sve zarad što veće zastupljenosti u kreativnom stvaralaštvu naših najmlađih. Sa popunjenim kuponom iz novog broja časopisa “Dečje iskre” i kreativnim likovnim radom sa slobodnom temom, naši najmlađi postaju potencijalni dobitnici jednog od poklona koje su obezbedile kragujevačke društveno - odgovorne kompanije. Ovom prilikom , a u cilju što veće zastupljenosti dece u oblasti kulturnog stvaralaštva, želim da pozovem što veći broj dece da učestvuju na ovom konkursu”, izjavila je direktorka Ustanove kulture “Koraci”, Mirajana Milenković. 

Konkurs je otvoren do 25. marta, nakon čega će stručni žiri odabrati tri najkreativnija rada, njihove autore očekuju pokloni, kao što su mobilni telefon, tablet i pametni sat.

Novi broj časopisa “Dečje iskre”, koji izlazi u utorak, 21. februara, može se naći u svim školama i vrtićima, kao i na sajtu i prostorijama Ustanove kulture “Koraci”. 

Iz UK “Koraci” podsećaju i da je do 28. februara otvoren konkurs za izbor dela u oblasti izdavaštva za 2023. godinu. Opširnije ovde: Ustanova kulture "Koraci" raspisala konkurs za izbor dela u oblasti izdavaštva