InfoFoto: Instagram/milanurosevic_

Urošević u Londonu na pokretanju otvorenog programa jačanja bezbednosti na Balkanu

Autor: InfoKG
13:40 | Ponedeljak, 27 06 2022

Narodni poslanik Skupštine Srbije Milan Urošević učestvovao je u pokretanju otvorenog programa jačanja bezbednosti na Balkanu. Konferencija je održana u Vestminsterskoj palati u Londonu. 

Zadovoljstvo je što imam priliku da budem deo ovako važnog programa." Poručuje Urošević iz Londona.

Konferencija je okupila parlamentarce i druge predstavnike Zapadnog Balkana i šireg regiona, britanske parlamentarce iz oba doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva kako bi razmotrili početni, višegodišnji program koji za cilj ima izgradnju multistranačke, medjuregionalne mreže koja podržava najbolju praksu u parlamentarnom nadzoru nad pitanjima bezbednosti.

Ključni zaključci sa ove konferencije biće naknadno objavljeni, ali neće biti poznato ko je od učesnika predložio ili izjavio. Naime, događaj je održan po Četam hausa pravilima (Chatham House Rules), objavio je na svom Instagram profilu Milan Urošević. 

Naime, “Chatham House Rule” se primenjuju prilikom političkih razgovora, najčešće međunarodnih, gde učesnici ili novinari mogu da citiraju šta je rečeno, ali ne i ko je šta izjavio. Cilj toga je da se podstakne otvorenija i slobodnija razmena mišljenja. Ovo pravilo je nastalo 1927. godine u zgradi Chatham House, u Kraljevskom institutu za međunarodne odnose u Londonu, pa je tako i dobilo ime.