InfoFoto: Arhiva

VODA na bazenima i jezeru BEZBEDNA za kupanje

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Četvrtak, 25 07 2019

Voda na gradskim bazenima i Šumaričkom jezeru je hemijski i mikrobiološki bezbedna za kupanje, pokazuju rezultati poslednjih analiza Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

Institu za javno zdravlje Kragujevac rednovno obavlja kontrolu kvaliteta vode na gradskim bazenima i Šumaričkom jezeru, koji su pod ingerencijom Sportskog privrednog društva “Radnički”. Mikrobiološke analize se rade jednom nedeljno, a hemijske jednom mesečno.  

Na gradskim bazenima i jezeru u Šumaricama voda je bezbedna za kupanje, a to pokazuju rezultati poslednjih analiza koje smo uradili u ponedeljak. Zadovoljni smo kvalitetom vode na Šumaričkom jezeru, jer spade u treću kategoriju, što znači da može da se koristi za kupanje i rekreaciju”, izjavila je za InfoKG Jelka Ranković iz Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje Kragujevac. 

Iz ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje najavljuju da će naredna kontrola kvaliteta vode na gradskim bazenima i jezeru u Šumaricama biti obavljena sledećeg ponedeljka.