InfoFoto: kragujevac.rs

Zakazana sednica SG: Odbornici raspravljaju o budžetu za 2018.

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Sreda, 13 12 2017

Redovna sednica Skupštine grada Kragujevca, 12. po redu, zakazana je za sredu, 20. decembar, od 9 sati. To je odlučeno nakon konsulatacija šefova odborničkih grupa sa predsednikom lokalnog paralmenta Miroslavom Petrašinovićem. Najvažnija tačka dnevnog reda biće predlog Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2018. godinu, kojim su utvrđeni prihodi i rashodi u iznosu od gotovo 6,7 milijardi dinara. 

Zakazivanjem sednice apsolutno poštujemo sve odluke o budžetskom sistemu Republike Srbije, jer smo u obavezi da budžet donesemo do 20. decembra kako bi ga u zakonski predviđenim rokovima poslali Ministarstvu finansija RS. Od nadležnog ministarstva dobili smo smernice 20. novembra na koji način treba izraditi i projektovati budžet za 2018. kao i projekcije za 2019. i 2020. godinu što je nadležna gradska uprava u dogovoru sa direktnim korisnicima i uradila i prosledila na dalju nadležnost”, izjavio je predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović.

Odbornici će raspravljati i o predlogu Kadrovskog plana zaposlenih u gradskim uprava, stručnim službama i posebnim organizacijama grada Kragujevca za 2018.  

Na dnevnom redu će biti i predlozi odluka o preuzimanju osnivačkih prava nad Sportskim privrednim društvom “Reukometni klub Radnički 1964”, otpisu potraživanja grada Kragujevca prema preduzeću za proizvodnju i promet armature “PTT Armature” iz Aleksandrovca, izmenama i dopunama Odluke o finansiranju celodnevnog boravka trećeg deteta. 

Na sednici će biti reči i o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja Jvnog stambenog preduzeća za tekuću godinu, kao i o predlozima akata iz oblasti izbora, imenovanja, postavljanja i razrešenja.