KulturaFoto: Foto klub Kragujevac

Foto klub Kragujevac drugu godinu zaredom najbolji u Srbiji

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Sreda, 27 05 2020

Foto klub Kragujevac, drugu godinu zaredom, proglašen je za najbolji foto klub u našoj zemlji, prema kriterijumima Foto saveza Srbije. 

Članovi Foto kluba Kragujevac uspešno su odbranili titulu najboljeg foto kluba u Srbiji i time potvrdili prošlogodišnji uspeh, kada im je takođe pripala ova titula. Iz Foto kluba Kragujevac poručuju da ovaj uspeh predstavlja vrhunac zajedničkog druženja, razmene znanja i iskustava, stvaranja i međusobne podrške, koji se naslanja na tradiciju od preko 70 godina aktivnog klupskog rada.

Ovaj uspeh ima još veči značaj kada se uzme u obzira da klub nema prostorije, a rad kluba se finansira isključivo od samih članova. Foto savez Srbije vrednuje sve aktivnosti koje određena organizacija sprovodi tokom godine, poput osvojenih nagrada, učešća na izložbama, organizovanju izložbi, edukativnom radu, organizaciji drugih događaja. Članovi kluba su svesni da ovaj uspeh podjednako raduje i obavezuje, pa se nadaju da će uspeti da, pored postojeć dve, u portfolio dodaju i treću zvezdicu sledeće godine”, saopšteno je iz Foto kluba Kragujevac.

Dodaju da je za samo nekoliko godina klub svojom podrškom nezavisnim autorima vratio Kragujevac na fotografske karte Srbije i sveta i predstavio ga u preko sedamdeset zemalja. Podsećaju i da je u Kragujevcu prošle godine održan republički Festival fotografije koji je tokom tri dana ugostio više do 150 gostiju, okupio gotovo sve domaće majstore fotografije, otvoreno je sedam izložbi fotografije i predstavljeno je pet fotografskih monografija. Želja članova Foto kluba Kragujevac je da nastave da nižu ovakve uspehe i pozivaju kragujevačke autore da im se pridruže, kako bi i sledeće godine nadmašili sami sebe.