KulturaFoto: kragujevac.rs

Kragujevački đaci predstavljaju Kipar na festivalu “Srbija u ritmu Evrope“

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Ponedeljak, 11 12 2017

Kragujevački đaci, tačnije učenici niže Muzičke škole “Dr Miloje Milojević”, predstavljaće Republiku Kipar na dečjem muzičkom festivalu “Srbija u ritmu Evrope“, koji će se održati krajem juna sledeće godine u Nišu. Na festivalu učestvuju predstavnici 23 grada i opština, a ukoliko Kragujevčani pobede očekuje ih sedmodnevno putovanje na Kipar.  

Tim povodom ambasador Kipra Konstantinos Eliades posetio je naš grad i izrazio izuzetno zadovolјstvo što će deca Kragujevca braniti boje Kipra. Kragujevac su posetili i predstavnici Organizacionog odbora ove manifestacije koja se održava od 2008. godine sa cilјem da prepozna i promoviše mlade talente.

Reč je o takmičenju na kome deca iz Srbije predstavlјaju ambasade i zemlјe Evrope među kojima su Švedska, Danska, Finska, Norveška, Francuska, Belgija, Španija, Grčka, Kipar, Austrija, Mađarska, Bugarska. Srbija za svoje favorite glasa putem SMS poruka, a 50 posto sredstava prikuplјenih od SMS poruka prenosi se u budžet grada”, rekao je izvršni direktor manifestacije “Srbija u ritmu Evrope“, Igor Karadarević.

Na sastanku u Skupštini grada, organizovanom za ambasadora Kipra i organizatore festivala, potpisan je Memorandum o saradnji i time je ozvaničeno učešće Kragujevca na festivalu “Srbija u ritmu Evrope“.