KulturaFoto: Ilustracija

KUB: Projekcija filma “Nacionalna klasa” na Đačkom trgu

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Utorak, 07 08 2018

U okviru Kragujevačkog uličnog bioskopa biće prikazan kultni domaći film “Nacionalna klasa” sutra od 21 čas na Đačkom trgu, a u slučaju kiše u Knjaževsko-srpskom teatru. Kragujevčani će biti u prilici da nakon projekcije filma, razgovaraju sa rediteljem i scenaristom ovog ostvarenja Goranom Markovićem. 

Film “Nacionalna klasa” snimljen je 1978., a pored plejade domaćih glumačkih bardova, obeležio je i Fića, legendarni četvorotočkaš koji se proizvodio u Zavodu „Crvena zastava“ u Kragujevcu. Tim povodom, u saradnji sa kragujevačkim Udruženjem ljubitelja fića, projekciju filma „Nacionalna klasa“ uveličaće i prisustvo jednog Fiće u kabriolet verziji.

Ovogodišnji Kragujevački ulični bioskopa 11. avgusta će zatvoriti film „Dečko koji obećava“ snimljen 1981. godine. Kao i tokom čitavog KUB-a 2018, i ovo poslednje ostvarenje biće praćeno gostovanjem reditelja prikazanog filma, Miloša Radivojevića.

Podsetimo, Kragujevčani su do sada u okviru KUB-a bili u prilici da pogledaju filmove “Maratonci trče počasni krug”, “Munje”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića” i “Ubistvo s predumišljajem”.

Kragujevački ulični bioskop organizuje agencija „Re-Kreativno DUD” u saradnji sa udruženjima „Forma” i „Art Quart” i agencijama „Supermama” i „Inonet”, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Filmskog centra Srbije.