KulturaFoto: Facebook/BAŠTeAtar, Festival Profesionalnih pozorišnih trupa i nezavisnih produkcija

Počinje drugi BAŠTeAtar u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Sreda, 31 07 2019

Festival profesionalnih pozorišnih trupa i nezavisnih produkcija BAŠTeAtar, drugi po redu, svečano će biti otvoren sutra od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru i trajaće do 5. avgusta. Tokom festivala biće izvedeno pet predstava produkacija iz Beograda i Severne Makedonije. U okviru pratećeg programa festivala biće održana promocija knjige, javno čitanje pozorišnog komada i projekcija filma. Besplatne ulaznice za ovaj festival mogu se podići u prostorijama Doma omladine.

Ovogodišnji BAŠTeAtar otvoriće predstava “Laura, molim te”, produkcije “Laura 2000” iz Beograda, koja će biti izvedena sutra od 20:15 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. 

Predstava “Šuma mog drveta”, produkcije “Severno od Impakta” iz Velesa iz Makedonije biće izvedena u petak, 2. avgusta, od 20 časova u Knjaževsko-srpskom tetaru. 

Komad beogradskih produkcija Cirkusfera i Tri groša pod nazivom “Not the right leg”  na programu je u subotu, 3. avgusta od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. 

Predstava “Ovde je lepo - sečem drvo, jedem pasulj” u produkciji FDU i FIST iz Beograda biće izvedena u nedelju, 4. avgusta od 20 časova u Knjaževsko srpskom teatru. 

Komad “Epske igrice – Ženidba Dušanova” beogradske produkcije “Hop la” biće izvedena u ponedeljak, 5. avgusta, od 20 časova u Bašti Doma omladine.   

Nakon svake predstave od 22 časa u Galeriji Doma omladine održaće se okrugli sto sa učesnicima, a voditelj je selektor i umetnički direktor festivala Aleksandar Đinđić.

U okviru pratećeg programa festivala biće održana promocija knjige, javno čitanje pozorišnog komada i projekcija filma. 

Promocija romana „Alma Miler“ Saše Dimoskog biće organizovana u subotu, 3. avgusta, od 18 časova u Galeriji Doma omladine.  

Javno čitanje komada „Prizori konstruisanog odnosa“ Dimitrija Kokanova biće održano u nedelju, 4. avgusta, od 18 časova u Bašti Doma omladine. 

Projekcija filma „Čvorovi, dokumentarni film o duhu jedne scene“ biće održana u ponedeljak, 5. avgusta, od 21:30 časova u Galeriji Doma omladine. 

Festival profesionalnih pozorišnih trupa i nezavisnih produkcija BAŠTeAtar svečano če biti zatvoren u ponedeljak, 5. avgusta, od 22:30 u Bašti Doma omladine, a tom prilikom biće dodeljene nagrade.