Kultura

Prirodnjački muzej iz Beograda gostuje u Konaku kneza Mihaila

Autor: Jovana Mladenović
13:30 | Ponedeljak, 16 09 2019

U organizaciji Prirodnjačkog muzeja iz Beograda i Narodnog muzeja iz Kragujevca u utorak i četvrtak, 17. i 19. septembra, u Konaku kneza Mihaila biće otvorena izložba "Nebeski lovci", te održano predavanje i anketiranje o percepciji vrsta velikih zveri.

U utorak u 19 sati biće održano predavanje i anketiranje o percepciji vrsta velikih zveri (medved, vuk i ris), koje Prirodnjački muzej u Beogradu sprovodi za potrebe Republike Srbije, a u saradnji sa Svetskom organizacijom za prirodu (WWF).

Takođe, u organizaciji Prirodnjačkog muzeja iz Beograda i Narodnog muzeja Kragujevac u četvrtak u 19 časova biće otvorena izložba „Nebeski lovci“ autora dr Daliborke Stanković i mr Marka Rakovića. Osnovna ideja izložbe „Nebeski lovci“ je da se istakne značaj ptica grabljivica za prirodu i da se publika na naučno-popularan način upozna sa ovim vrhunskim predatorima. Namenjena je publici svih uzrasta i nivoa obrazovanja. S obzirom da se ptice grabljivice nalaze na vrhu lanaca ishrane i u današnje vreme predstavljaju jednu od najugroženijih grupa ptica, cilj izložbe je da se na jednostavan i lako dostupan način predstavi čudesni svet ptica grabljivica, njihov značaj i uloga u prirodi.

Izložba će trajati do 17. oktobra.