Kultura

Veče improvizacije: Srđan Dinčić, Aleksandar Perišić, Nikola Silić i Ivan Nikolić u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
17:07 | Četvrtak, 30 03 2017

Stand up show „Veče improvizacije“, koji u Kragujevcu prvi put organizuju Udruženja „Vido” i Standup.rs, biće održano sutra od 20 sati u sali PMF-a, a pred publiku izlaze Srđan Dinčić, Aleksandar Perišić, Nikola Silić i Ivan Nikolić.

Komedija improvizacije ili Improv predstavlja scensku formu u kojoj se većina ili ceo izvedeni materijal smišlja na samoj sceni tokom nastupa. Komičari koji izvode komediju improvizacije su Srđan Dinčić, Aleksandar Perišić, Nikola Silić i Ivan Nikolić.

Komedija improvizacije znači da se sve priče, dijalozi i akcije izvode bez prethodno pripremljenog materijala, tako da komičari kroz različite igre demonstriraju svoju duhovitost, kao i brzinu smišljanja fora i odgovora u datoj situaciji. „Detektor laži“, „Idemo na dejt“, „Čija je ovo rečenica“ i „Troglavi pevač“ su samo neki od naziva igara koje su deo Improva. Ovde je zanimljivo što komičari izlaze iz sigurne stend ap zone i upuštaju se u vode improvizacije u kojoj je njihov humor i snalažljivost ono što izaziva reakciju publike.

Prvi susret sa improvizacijom komičari su imali u emisiji ˝Stand up and more˝ koja je emitovana na kanalu Comedy Central extra. Nakon ove gledane emisije, Veče improvizacije je izazvalo veliko interesovanje kod publike zbog čega je ovaj nastup uvršten u redovni repertoar kluba komedije “Ben Akiba” u Beogradu. Zbog velikog interesovanja prvi put je i u našem gradu.

Cena ulaznica za ovaj događaj je 500 dinara. Karte se kupuju u Kancelariji za od 11h do sati, a rezervacije se vrše na mail ug.vido@gmail.com, ili porukom u inboks na Facebook stranici ”Večeri smeha”.