Kultura

Kaj bre: Srpsko-hrvatski stand up pioniri u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
13:35 | Sreda, 21 12 2016

Srpsko-hrvatski stand up show pod nazivom „Kaj bre?!“ biće upriličen u petak od 20 časova u sali PMF-a, a u organizaciji Udruženja „Vido” i Standup.rs.

Najbolja hrvatska komičarka Marina Orsag braniće boje zastave svoje države, dok će se za Srbiju „boriti“ Aleksandar Perišić, jedan od najpopularnijih domaćih komičara. Ova predstava je obišla na desetine gradova u regionu, a zbog velikog interesovanja prvi put se održava u Kragujevcu.

Ovo je presek najboljih materijala Marine Orsag i Aleksandra Perišića, a naziv show-a nastao je iz omiljenih uzrečica Zagreba i Beograda. Stand up show simboličnog naziva “Kaj bre?” spoj je Marininih i Aleksandrovih najboljih fora karijere sa naglaskom na fore vezane za hrvatsko – srpske odnose. Marina i Aleksandar su bili u pionirima i samim tim odrasli su u bivšoj Jugoslaviji pa doživeli i raspad iste, te stvaranje nove države. Kako se na njih to odrazilo i kako doživljavaju odnose između te dve države dvadeset godina kasnije možete čuti u petak u Kragujevcu. „Fajt" je bez ikakvih loših pomisli, samo sa ciljem da se humorom neke stvari ostave daleko iza nas.

Cena ulaznica je 500 dinara. Karte su u prodaji u Kancelariji za do petka od 11h do časova. Informacije se mogu dobiti na telefone: 0644516104 i 0654143926, a rezervacije je moguća i putema mail-a ug.vido@gmail.com, ili porukom u inbox na Facebook stranici ”Večeri smeha”.