SkverFoto: Pixabay

Kako odabrati savršen novogodišnji poklon za dragu osobu?

Autor: InfoKG
12:00 | Nedelja, 26 12 2021

Svi volimo da dobijamo poklone, bilo da je to za rođendan, godišnjicu, novogodišnje praznike ili prosto bez povoda, a možda su upravo pokloni bez povoda i najlepši. Oni nas najviše obraduju i pokažu nam da je osobi koja nas daruje stalo jer se potrudila da za nas učini lep gest, čak i kada se od nje to ne očekuje.

Međutim, praznična atmosfera koja nas sve obuzme u decembru (a koja, priznaćete, za mnoge od nas zapravo počinje već u novembru) daje neku posebnu čar darivanju i primanju poklona koji prate ovu sezonu.

Već smo puno puta čuli da su praznici sezona darivanja, ali to zaista jeste tako. Tokom praznika kao da ona najlepša osećanja - ljubav, radost i zajedništvo - postaju neizmerno veća i stvaraju magiju u vazduhu, koja nas podstiče da sebi drage osobe podsetimo da nam je stalo.

Uveliko je došlo vreme za pripremanje novogodišnjih poklona za svoje najbliže. Pročitajte naš tekst i saznajte kako da na jednostavan način uvek budete sigurni da ste odabrali savršen poklon za dragu osobu.

Kako izabrati poklon kada vam se čini da osoba već ima sve?

Ukoliko znate tačno šta neka osoba želi ili ako je to tražila od vas, onda neće biti problema sa kupovinom poklona. Prosto ćete kupiti ono što je od vas zatraženo, i bićete sigurni da će osoba biti srećna kada joj uručite poklon.

Na primer, ako je vaš partner već puno puta pričao o najnovijem modelu pametnog sata koji je izašao i koji mu se neizmerno dopada, a tražio ga je od vas na poklon, ili pak znate da ga neće sam kupiti za sebe, problem je rešen! 

Tu je online prodaja pametnih satova uz koju ćete za tili čas obezbediti poklon i biti mirni sve do praznika.

Međutim, šta ako ne znate šta je ono što neko želi? Najteže je sa onim ljudima kod kojih vam se čini da već imaju sve - ljudi koji mogu sebi da priušte svaki komad tehnike koji žele ili svaki komad odeće koji im se svidi.

U nastavku teksta daćemo vam par praktičnih saveta kako da se temeljno i na vreme pripremite za svaku sledeću kupovinu poklona.

Unapred počnite da osluškujete želje 

Često se desi da se dan rođendana, godišnjice ili specijalne prilike vrlo brzo približi, a da mi to nismo ni primetili, pa se nađemo u čudu i sa dobro poznatom mišlju: “Kad je pre došao decembar?”

Ovo se možda najčešće dešava upravo tokom novogodišnjih i božićnih praznika, jer je ovaj period poznat po svojoj užurbanosti i i velikoj količini obaveza koja nas na kraju godine sačeka.

Zato je najbolji savet da unapred počnete da planirate svoje novogodišnje poklone. To ne znači da već početkom decembra treba da ste ih sve kupili, već da na vreme treba da počnete da mislite na njih.

Dobra praksa jeste da već tokom novembra počnete da razmišljate o potencijalnim poklonima i osluškujete želje vaših najbližih. Te želje se mogu naći u svakodnevnim razgovorima. Vrebajte prolazne komentare kao što je “Jao što sam videla lepu suknju…” ili “Još malo pa sam potrošila svoj omiljeni parfem.” Iznenadićete se koliko ideja možete dobiti iz običnih svakodnevnih razgovora.

Umesto materijalnog odlučite se za sentimentalno

Opšte je mišljenje da svi vole skupe poklone - skup parfem, markiranu odeću ili najnoviji komad tehnike jakih speifikacija. Iako je to nešto što nam zvuči primamljivo, činjenica je da nam takve stvari brzo dosade - tačnije, radost koju nam oni izazovu ne traje dugo.

Najlepše što nekome možete pokloniti jeste emocija, a pokloni koji bude najlepše i najsnažnije emocije su oni kojim ćete pokazati da vam je stalo do nekoga, da ga dobro poznajete i da ste se potrudili oko njega.

Kreativni pokloni poput albuma sa zajedničkim slikama, umetničke obrada vaše zajedničke fotografije ili nečeg trećeg što budi uspomene, i u trenutku darivanja će probuditi najlepše emocije, koje će ponovo oživeti svakog puta kada se poklon uzme u ruke.

Zato, ukoliko ne znate šta biste skupo ili moderno nekome kupili, radije se odlučite za nešto kreativno i emotivno, i možete biti sigurni da ćete napraviti pravi izbor.

Obavezno ostavite lični pečat

Šta god kupovali, uvek možete da ostavite svoj lični pečat ili neki mali detalj koji će podsećati na vaš odnos, to jest odnos vas i osobe koju darujete, i koji ćete samo vi razumeti.

Napišite lepu i dirljivu posvetu, napravite neku šalu ili u procesu pakovanja uključite neki ukras koji za vas ima posebnu simboliku. Čak i završni dodiri poput ukrasnog papira, kese, mašne ili čestitke mogu u velikoj meri uticati na celokupan poklon. Oni takođe pružaju najveću slobodu da ostavite lični pečat.

Sada kada smo vam otkrili ovih par jednostavnih trikova, više nikada nećete morati da se brinete oko kupovine poklona. Naoružajte se idejama koje su pred vama i krenite u novogodišnju kupovinu!

Izvor: Avokado