Skver

Konačno rešen problem ''jake'' i ''slabe'' kose

Autor: Jelena Maksimović
20:20 | Nedelja, 26 04 2020

Konačno rešenje za svakog ko ne moža da obuzda svoju kosu! Neka Vaša kosa bude najlepša! Bez obzira na to da li je vaša kosa slaba ili jaka, ona konačno može izgledati božanstveno! Predstavljamo Vam par trikova koji će Vam pomoći u stilizovanju i nezi Vaše kose.

JAKA KOSA

Beyonce Knowles closeup1

Ugledajmo se na Bijonse, njena kosa krije jednu od najboljih tajni kada je jaka i gusta kosa u pitanju. Razdeljak je ono od čega moramo poći. Na gustoj kosi on mora biti na srediti kako glava ne bi izgledala trouglasto, što je slučaj kod guste kose.

Šiške izbegavajte ali ako ih ipak imate ili želite neka one budu što tanje, kosa će biti lepršavija i nećete imati problem ''krova na čelu''.

Izbegavajte tanjenje kose, ono može naglasiti prirodnu kovrdžavost i doći ćete u situaciji kada svoju kosu ne možete obuzdati! Kada se slojevite šišate zahtevajte manje slojeva zbog stvaranja nepotrebne iluzije gustine i kovrdžanja.

Frizeri! Na gustoj kosi osnovni oblik formirajte na mokroj kosi, pa tek kada se prirodno osuši, završite oblikovanje! Šišanje obavljajte pod uglom i stvarajte duže stepene radi lakšeg oblikovanja.

Farbajte se u tamnije nijanse sa blagim prelazima na svetlije, ombre ili bilo kakva metoda prelaženja iz boje u boju je savršena stvar za vas!

SLABA KOSA

gvinet paltrou

Kada je u pitanju slaba kosa treba pratiti primet Gvinet Paltrou, ona izgleda kao da zna šta radi iako joj je kosa tanka i retka. Kada je razdeljak u pitanju on može biti na sredini ali kosa mora biti u korenu natapirana kako ne biste izgledali kao ''pokisla mačka''. Zato je mnogo sigurnije nositi razdeljak na stranu jer stvara iluziju punoće.

Za Vas je idealna kosa srednje dužine ili kratka čak dva prsta iznad ramena, pošto kosa tada nema težinu i ide u širinu. Ali ako ipak želite dužu kosu, odlučite se za kovrdže ili blage talase koje možete lako formirati pletenjem kikica posle pranja kose. 

Kada je šišanje kose u pitanju, frizeri obratite pažnju, postoji savršeni trikovi za Vas! Šišajte se obavezno na stepene ravno, slojeva neka bude što više! Probajte i dugačku bob frizuru koja će nekima od Vas stajati savršeno!

Što se farbanja kose tiče, držite se što svetlijih nijansa koje stvaraju dubinu, nikako jednolične tamne, one će dati vašoj kosi umoran izgled!