SportFoto: Marko Lazarević/KMF Ekonomac

Dame Ekonomca vladarke Srbije (FOTO)

Autor: InfoKG
10:30 | Ponedeljak, 27 02 2023

Ženska ekipa kragujevačkog Ekonomca, pobedila je u prvom futsal takmičenju – epilog je upravo završenom pilot projektu uspostavljanja lige dama na našim prostorima. U odlučujućem susretu, tim iz šumadijske prestonice savladao je beogradski Intelektualac sa 5:3 i zasluženo došao do trofeja za najbolju ekipu u Srbiji. 

Na izuzetno visokom nivou, gotovo bez greške, odigrale su kragujevačke igračice prvo poluvreme, tokom kojeg su ostvarile nedostižnu prednost. Gošće je prva „načela“ Nikoleta Nikolić, posle početnog perioda međusobnog ispitivanja snaga. Kada je u 12.minutu, Tamara Gavrilović uvećala prednost, već se naslućivalo u kom smeru će ići preostali tok meča, a nezaustavljiva Marija Vuković sa dva pogotka i Anja Vulikić su se potrudile da Ekonomac  na odmor ode sa prednošću od pet golova.

U nastavku susreta, verovatno zadovoljne ostvarenim, kragujevačke igračice su se povukle, što su rivalke znale da iskoriste i umanje zaostatak, u dva navrata precizna je bila Gordana Milinović, a jednom je mrežu domaćina pogodila i Jovana Sretenović. To nije umanjili sveukupni trijumf Ekonomca, koji je kao prva kragujevačka ekipa, došao do titule u tekućoj godini. Šampionkama je pehar i medalje za šampionsko ostvarenje uručio Predrag Stevović, član Gradskog veća Kragujevca, zadužen za sport, koji je sa svoje strane i te kako podržao napore „studentkinja“ da dođu do trona.

"Kada smo se okupile priželjkivale smo ovakav rasplet i sada smo sve presrećne ! Hvala klubu, koji nam je izašao u susret i zaokružio tu našu želju da se oporobamo na terenu za futsal. Što se tiče samog finala, nije bilo nimalo lako doći do pobede, igračice Intelektualca su pre svega naše dobre poznanice, sa nekima samo bile i saigračice, tako da smo znale šta možemo da očekujemo. Bolje smo se snašle, pogotovu u prvom poluvremenu, kada smo, kako se ispostavilo i „perelomile“ utakmicu. Čestitam svim saigračicama, idemo dalje, ovo je tek početak", napomenula je Mirjana Babić, kapiten ženske ekipe Ekonomca, kojoj pripadaju velike zasluge za okupljanje šampionskog tima.

Galerija slika