SportFoto: wildboars.rs

Divlji veprovi spremni za novu sezonu

Autor: InfoKG
14:00 | Sreda, 23 03 2022

Klub američkog fudbala Divlji Veprovi su tokom proteklog vikenda obavili poslednje pripreme za sezonu koja počinje predstojećeg, a u njoj će pokušati da vrate trofej prvaka Srbije u Kragujevac, kao i da se što bolje pokažu na evropskoj sceni.

Prošle godine su Veprovi eliminisani u polufinalu Prvenstva Srbije od strane Banat Bikova, dok su u Evropi eliminisani u drugom kolu CEFL lige od strane bečkih Vikinga.

U međusezoni klub iz srca Šumadije je doveo, novog šefa stručnog štaba, Alena Valstroma. Pored Valstroma u Kragujevac su stigla tri kvalitetna stranca: lajnbeker, Mario Mekintajer, kvoterbek, Ajzea Grin i britanski internacionalac na poziciji sejftija, Adefemi Aina, kao i nekolicina domaćih igrača poput: Igora Đokovića (defanzivni bek iz Kraljevačkih Kruna), Nemanje Milosavljeva (hvatač iz Kikinda Mamuta) i Stefana Radulovića (defanzivni linijaš iz Ustanika Banja Luka).

Minulog vikenda su tradicionalno odradili poslednje pripreme za novu sezonu na Zlatiboru. Jak tempo za ekipu koja je odradila četiri treninga u dva dana. Lepo vreme je pratilo Veprove, pa su bez većih problema odradili sve što je bilo planirano. Cilj je bio da se uigraju linije kako defanzivna tako i ofanzivna, ali i sam kvoterbek sa hvatačima.

Kragujevčani u prvom kolu Prve lige Srbije u američkom fudbalu, 27. marta dočekuju Crne Stršljnove iz Jagodine, dok će nedelju dana kasnije (3. aprila) gostovati u Požarevcu Pastuvima, potom 17. aprila će se u Kragujevcu odigrati Večiti derbi sa SBB Vukovima, nakon dve nedelje pauze zbog praznika 8. maja uslediće domaćinstvo Mamutima iz Kikinde, a 14 dana kasnije 22. maja će dočekati Plave Zmajeve, dok će 5. juna u poslednjem kolu gostovati Divljim Psima.

Pored nastupa na domaćoj sceni, Divlji Veprovi će igrati i CEFL Kup. U kome će snage odmeriti sa: Lavovima iz Praga, poljskim Falconsima, češkim Gladijatorima i mađarskim Kraljevima.

Izvor: wildboars.rs