SportFoto: wildboars.rs

Veprovi ubedljivo porazili Novosađane

Autor: InfoKG
13:30 | Ponedeljak, 24 05 2021

Kragujevački Divlji veprovi vratili su se na pobedničke staze posle dva poraza i to ubedljivim trijumfom na gostovanju novosadskim Wild Dogs-ima, rezultatom 64:7.

Pitanje pobednika nije se postavljalo, iako su Kragujevčani u Novi Sad otputovali bez nekolicine standardnih igrača, povređenih u prethodna dva okršaja. Njihova mesta popunili su mladi igrači i dostojno ih odmenili.

Veprovi nisu iskoristili samo jedan drajv, a poveli su već u prvom napadu, koji je kapitalizovan pasom kvoterbeka Ajzee Vida ka Filipu Nedeljkoviću. Kako su gosti ovaj meč igrali bez kikera, prilikom svakog tačdauna išli su na konverziju za dva poena, koja je ovoga puta bila uspešna zahvaljujući američkom trkaču Eštonu Hrdu (8:0).

Potom su Novosađani postigli jedini tačdaun na utakmici i to najviše zahvaljujući prekršaju Britanca Kortnija Etijena nad protivničkim panterom, kojim su domaći dobili nova četiri pokušaja. Mladi Kraljevčanin iz redova Divljih pasa, Filip Đokić, to je iskoristio i sa end zonom povezao Jovana Davidovića (8:7).

Od tada je na terenu postojao samo jedan tim. Posle dugačkog pasa Vida ka Nedeljkoviću, Veprovi su se našli nadomak end zone, a posao je završio trkač Hrd (14:7).

U drugoj četvrtini Novosađani su zaustavljeni u crvenoj zoni, odakle je Hrd već u prvoj akciji pretrčao gotovo ceo teren (20:7), a zatim je na scenu stupio i risiver Milan Novaković (28:7), koji je odličnu partiju pružio i u specijalnim timovima.

U nastavku susreta ofanzivni linijaš Stefan Janković pokupio je fambl kvoterbeka vida kraj end zone, posle čega je Vid još jednom uposlio Milana Novakovića (40:7). Veprovi su potom dva puta uspešno izveli onside kick i oba puta poentirali trčanjima iz prve akcije, najpre preko Mihaila Novakovića, a zatim i kvoterbeka Vida (56:7).

Kako je na snazi bio mercy rule, u poslednjoj četvrtini bilo je dovoljno vremena samo za tačdaun pas Vida ka Jovanu Stojkoviću.

U narednom kolu Kragujevčani dočekuju beogradske Plave zmajeve.

Novi Sad Wild Dogs – Kragujevac Wild Boars 7:64 (7:14, 0:14, 0:28, 0:8)

1/4
0:8 Ajzea Vid pas 10 jardi ka Filipu Nedeljkoviću, Ešton Hrd za dva
7:8 Filip Đokić pas 30 jardi ka Jovanu Davidoviću, Vladimir Vasilić PAT
7:14 Hrd trčanje 2 jarda, neuspešno za dva
2/4
7:20 Hrd trčanje 85 jardi, neuspešno za dva
7:28 Vid pas 20 jardi ka Milanu Novakoviću, Filip Nedeljković za dva
3/4
7:34 Stefan Janković vraćanje fambla 1 jard, neuspešno za dva
7:40 Vid pas 15 jardi ka Milanu Novakoviću, neuspešno za dva
7:48 Mihailo Novaković trčanje 55 jardi, Milan Novaković za dva
7:56 Vid trčanje 50 jardi, Nikola Đorović za dva
4/4
7:64 Vid pas 30 jardi ka Jovanu Stojkoviću, Aleksa Smiljić za dva

Izvor: wildboars.rs