SportFoto: FK Radnički 1923

Dudić umesto Joksimovića na klupi “crvenih” (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:30 | Ponedeljak, 25 09 2023

Nakon rastanka sa Dejanom Joksimovićem, uprava Radničkog 1923 ekspresno je reagovala i za novog šefa stručnog štaba imenovala Feđu Dudića (40), mladog i perspektivnog stručnjaka, koji je prethodno sa dosta uspeha vodio mostarski Velež, sa kojim je osvojio Kup Bosne i Hercegovine i dve godine zaredom igrao u Evropi.

Fudbalski klub Radnički 1923 sporazumno je raskinuo saradnju sa šefom stručnog štaba Dejanom Joksimovićem. 

Ceneći trenutnu situaciju, obostrano smo došli do zaključka da je neophodna određena vrsta promene, kako se to popularno kaže “šok terapija”, da bi se stvari pokrenule u željenom pravcu. Ovim činom ne želimo na bilo koji način da umanjimo i osporimo ulogu i značaj Dejana Joksimovića u ostvarivanju dobrih rezultata, koji su u prošloj sezoni doveli do plasmana u plej-of, što je okarakterisano i kao jedno od najznačajnijih ostvarenja kluba tokom stogodišnje istorije. Želimo da izrazimo ogromnu zahvalnost Joksimoviću na svemu što je učinio, na njegovoj izuzetnoj odanosti i privrženosti klubu, ali i na razumevanju trenutne situacije. Joksimović će uvek biti deo Radničkog, baš kao što će i klub biti deo njegovog bića“, saopštili su iz FK Radnički 1923. 

Odmah nakon toga, klub je objavio da je angažovao novog šefa stručnog štaba, a to je Feđa Dudić. Iz „Radničkog 1923“ su saopštili da je reč o mladom i perspektivnom stručnjaku, koji je prethodno sa dosta uspeha vodio mostarski Velež, sa kojim je osvojio Kup Bosne i Hercegovine i dve godine zaredom igrao u Evropi.

Osim Veleža, novi strateg Kragujevčana trenirao je i GOŠK Gabelu i Sarajevo, a minulog proleća je bio već viđen za naslednika Vladimira Gaćinovića na klupi Novog Pazara za koji je, inače, nastupao tokom svoje igračke karijere, ali do saradnje na kraju ipak nije došlo.

Novog šefa stručnog štaba javnosti je predstavio sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović, istakavši da je Dudić i ranije bio jedna od opcija za klupu “crvenih”.

Sa Feđom smo imali konktakte i pre nekih godinu dana, ali se tada kockice nisu sklopile. Sada se eto ukazala prilika za zajedničku saradnju, on je pokazao veliku želju da radi u Radničkom, tako da smo se jako brzo dogovorili. Mi iz kluba ćemo se maksimalno potruditi da mu olakšamo taj neki početni period adaptacije i nadamo se da ćemo sa njim na čelu uspeti da prebrodimo trenutnu rezultatsku krizu“, izjavio je Perović.

Sam Dudić je u svom uvodnom izlaganju naglasio da je svestan nimalo prijatne situcije u kojoj se kragujevački superligaš trenutno nalazi, ali da će uložiti sve svoje trenersko znanje da Radnički izvede na pravi put.

Da je sve kako treba, ja danas verovatno ne bih ni bio ovde. Uveren sam da ova ekipa vredi puno više nego što to pokazuju njeni dosadašnji rezultati i položaj na tabeli. Situacija jeste nezahvalna, ali ne i nepopravljiva. Pokušaću da što je moguće pre nametnem ekipi neki svoj stil igre, iako sam svestan da će igračima biti potrebno određeno vreme da usvoje moje smernice. Verujem da će se već na utakmici protiv Radnika videti određene konture igre koju želim da implementiram“, izjavio je novi trener Radničkog 1923.

Prvi zadatak novog trenera Radničkog 1923 biće da vrati ekipi narušeno samopouzdanje nakon serije loših rezultata na samom startu sezone.

Već prilikom prvog ulaska u svlačionicu primetio sam utučenost i ćutljivost kod igrača. Samim tim je jasno da će taj psihološki aspekt biti u prvom planu na samom početku mog rada u Radničkom. Moram reći da sam zadovoljan reakcijom igrača na prvom treningu, a utakmica sa Radnikom pokazaće da li smo i kolikoj meri uspeli da psihički podignemo ekipu za ovih par dana“, dodao je Dudić.

Perspektivni stručnjak će po prvi put u svojoj trenerskoj karijeri imati priliku da se okuša u Super ligi Srbije, što svakako predstavlja motiv više za njega da se kvalitetnim radom na najbolji način predstavi superligaškoj publici.

Sudbina je tako htela da evo iz trećeg pokušaja dobijem priliku da vodim jedan klub u Super ligi. Poznato je da sam ne tako davno bio nadomak klupe Novog Pazara, da sam čak bio i promovisan u novog trenera, ali su se potom dogodile neke dobro poznate stvari o kojima ne želim ponovo da pričam i ja sam na kraju ipak odlučio da odustanem od tog angažmana. Zatim sam bio u pregovorima i sa Kolubarom, ali su oni u međuvremenu izbačeni iz Super lige. Neka sada bude, ono što se kaže, „treća sreća““, uz osmeh poručuje Dudić.

Debi na klupi Radničkog Dudić će imati već u utorak, kada će “crveni” u okviru 9. kola Mocart Bet Super lige ugostiti Radnik iz Surdulice.

Radnik je jedna jako kvalitetna i defanzivno izuzetno organizovana ekipa, koja teško prima golove. Poznati su po dobroj defanzivnoj tranziciji, jako se brzo spuštaju u nisku zonu i prave dupli defanzivni blok, koji ćemo mi pokušati da probijemo. Nemamo puno vremena za pripremu utakmice, ali ono što je sigurno, to je da ćemo od prvog minuta jurišati na pobedu“, jasan je novi strateg Kragujevčana, koji je na kraju predstavio i svoje buduće saradnike u stručnom štabu.

Uz dvojicu pomoćnih trenera, Adnana Jahića i Miroslava Stakića, tu su još i trener golmana Dejan Jelčić, analitičar Lazar Savić, koji je bio deo i prethodnog stručnog štaba, dok se uveliko radi na dovođenju novog kondicionog trenera. 

Izvor: FK Radnički 1923