SportFoto: FK Radnički 1923

Joksimović: Naša je obaveza da pružimo maksimum u plej-ofu

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 14 04 2023

Fudbaleri Radničkog 1923 su regularni deo sezone u Mozzart Bet Super ligi Srbije završili na osmoj poziciji prvenstvene tabele, čime su izborili učešće u plej-ofu, što predstavlja izuzetan uspeh i najbolju moguću satisfakciju za dobre igre koje je ekipa trenera Dejana Joksimovića prikazivala tokom čitave sezone. Samim plasmanom u plej-of ne završavaju se takmičarske ambicije Kragujevčana, koji su odlučni u nameri da u narednih sedam utakmica koliko ih očekuje do završetka sezone pokažu da su i te kako u stanju da se ravnopravno uhvate u koštac sa ekipama iz samog vrha prvenstvene tabele.

Put do plasmana među osam najboljih ekipa na tabeli za izabranike trenera Dejana Joksimovića nije bio nimalo lak. Bilo je tu perioda ozbiljne rezultatske krize, naročito sredinom jesenjeg i početkom prolećnog dela sezone, ali su u momentima kada je to bilo najpotrebnije Kragujevčani pokazali karakter, što ih je na kraju i dovelo u situaciju da igraju plej-of.

Bila je ovo jedna veoma iscrpljujuća i turbulentna sezona za nas, mada, iskren da budem, ništa drugačije nismo ni očekivali. Mislim da je ključ našeg uspeha to što i u momentima kada nije bilo odgovarajućih rezultata nismo gubili nadu, niti odustajali od nekog našeg modela igre, što nas je na kraju i dovelo u poziciju da igramo plej-of. Ovo je svakako veliki uspeh za sam klub, i to u godini u kojoj obeležava veliki jubilej – stogodišnjicu svog postojanja”, naglašava strateg Radničkog 1923, Dejan Joksimović.

Da Šumadinci zaista zaslužuju mesto u plej-ofu pokazao je i minuli duel sa vodećim timom prvenstva Crvenom zvezdom na stadionu “Rajko Mitić”, u kome je desetkovani sastav kragujevačkog superligaša, uprkos porazu, pružio sasvim pristojan otpor trenutno najboljoj ekipi u Srbiji.

S obzirom da smo imali jako malo vremena za pripremu ove utakmice, a da smo uz sve to imali i dosta kadrovskih problema, mogu biti zadovoljan načinom na koji smo parirali najboljoj ekipi u Srbiji, posebno u prvom poluvremenu, kada smo stvorili i nekoliko obećavajućih situacija pred protivničkim golom. Međutim, kako je utakmica odmicala, tako smo i mi energetski padali, što je ekipa Crvene zvezde iskoristila da lagano iskontroliše igru u drugom poluvremenu i postigne još jedan gol, kojim je osigurala pobedu”, izneo je Joksimović svoje viđenje utakmice protiv beogradskih “crveno-belih”.

Sledi pauza koja će Kragujevčanima dobro doći da se pre svega odmore i saniraju brojne probleme sa povredama, kako bi spremno dočekali početak plej-ofa, gde će pokušati da “pomrse konce” ekipama iz samog vrha prvenstvene tabele.

Što se tiče nekih konkretnih ambicija u plej-ofu, sigurno je da ćemo nastojati da budemo što je moguće konkurentniji svim ekipama u ovoj fazi takmičenja. Naša je obaveza da pružimo svoj maksimum kako bismo dostojno reprezentovali klub i grad Kragujevac. To je ujedno i neki naš glavni motiv da ostvarimo najbolje moguće rezultate u predstojećem plej-ofu”, zaključuje šef struke “crvenih”.

Fudbaleri Radničkog 1923 takmičenje u plej-ofu Mozzart Bet Super lige započinju u subotu, 22. aprila, gostovanjem ekipi Voždovca, dok će prvu utakmicu na svom “Čika Dači” odigrati 26. aprila protiv novosadske Vojvodine. 

Izvor: FK Radnički 1923