SportFoto: SPD Radnički

Evroligaški sparing Radničkog i Jadrana

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 06 11 2020

Pred kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona koji ih u Budimpešti očekuje od srede do nedelje, vaterpolisti Radničkog odradili su petodnevni sparing sa Jadranom iz Herceg Novog, u Kragujevcu.

Šumadincima će ove pripreme mnogo značiti, jer su imali prilike da odmere snage sa ekipom koja će ove godine drugi put zaredom igrati u Ligi šampiona i ima veliko iskustvo u evropskim takmičenjima. Jadran je u trenutku prekida prošle sezone zbog pandemije koronavirusa, bio među osam najboljih ekipa u najjačem klupskom takmičenju, dok je pre dve godine tesno poražen od Marseja u finalu Kupa Evrope, ukupnim rezultatom 16:15. 

U novu sezonu Jadran je ušao bez petorice prošlogodišnji igrača, ali je u odlično uspostavljen sistem ubacio nekoliko igrača iz sopstvenog pogona i da je na dobrom putu pokazao sigurnim osvajanjem Kupa Crne Gore.

Radnički nam je izašao u susret u septembru, kada smo na našem „Škveru“, pred učešće u Kupu Crne Gore, takođe trenirali pet dana, tako da smo odlučili da im se sada revanširamo pred njihov nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pored toga, u vreme kada su utakmice redukovane, ovi sparinzi i nama izuzetno znače, jer nas za mesec dana očekuje početak nastupa u Ligi šampiona”, rekao je Petar Radanović, trener Novljana.

On je dodao da je izuzetno zadovoljan uslovima u Kragujevcu i kvalitetom sparing partnera. 

Radnički je odlična ekipa, dobro vođena od strane Uroša Stevanovića, o kome ne treba trošiti reči. Imamo dobru saradnju na svim poljima, i naše mlađe selekcije su dolazile na turnire u Kragujevac i nadam se da će se ovakva okupljanja nastaviti. Mislim da mogu dosta da doguraju, samo da ostanu zdravi. Nadam se da smo im kroz ovaj sparing pomogli da malo poslože kockice, jer nije jednostavno uklopiti ekipu. Želim im svu sreću i nadam se da će ispuniti cilj plasmanom u Ligu šampiona”, zaključio je Radanović.

U Budimpešti Kragujevčane očekuju susreti sa iskusnim evroligaškim ekipama, pa je sigurno da su im treninzi sa Jadranom pomogli da se priviknu na duele sa evropskim timovima.

Iluzorno je pričati koliko nam znače treninzi sa Jadranom, pogotovo u trenutku kada je odložena utakmica sa Partizanom. Mislim da je ovaj sparing, kao i onaj u Herceg Novom, bio veoma koristan obema ekipama. Dobro smo se spremali, imamo izuzetno veliku želju da uđemo u Ligu šampiona i sve ćemo uraditi da to i ostvarimo”, kazao je Uroš Stevanović, trener Radničkog. 

Izvor: SPD Radnički