SportFoto: FK Šumadija 1903

Fudbaleri "Šumadije 1903" pobedili kraljevačku "Slogu"

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 22 04 2024

Fudbaleri "Šumadije 1903" su u 21. kolu Šumadijsko-raške zone savladali na svom terenu lidera na tabeli ekipu "Sloge" iz Kraljeva minimalnim rezultatom 1:0."

Sve je, makar kada je rezultat u pitanju, bilo rešeno u 4 minutu utakmice. Akcija iz fudbalskih udzbenika, brza tranzicija u napadu završava se autogolom Babić Alekse koji je, u pokušaju da preseče pas kapitena Uroševeći ka Milovanoviću, sproveo loptu u sopstvenu mrežu. U nastavku utakmice Sloga preuzima inicijativu i tokom većeg dela prvog poluvremena igralo se na polovini Šumadije ali je odbrana domaće ekipe na čelu sa golmanom Pešićem uspela da osujeti pokušaje gostiju da dođu do izjednačenja.

Imala je Šumadija nekoliko obećavajućih kontranapada ali je izostala realizacija.

Već na početku drugog poluvremena dve odlične šanse za postizanje pogotka propustile su obe ekipe. Najpre je Miloš Milovanović udarcem glavom pogodio prečku Pešićevog gola a već u narednom napadu igrači Šumadije Despotović i Simović posle odlične akcije ne uspevaju da uvećaju prednost svoje ekipe.

Do kraja utakmice rovovska borba na sredini terena uz malo veći posed lopte gostujuće ekipe ali bez konkretne ideje u samoj završnici.

Posle neobjašnjivog pada u igri i poraza u vanrednom kolu od ekipe Poleta iz Ratine ovo je velika pobeda za našu mladu ekipu i pravi način da se vratimo u pobednički kolosek, naročito je bitno što je pobeda ostvarena protiv vrlo kvalitetne ekipe koja nije slučajno lider na tabeli Šumadijsko raške Zone. U samoj pripremi utakmice dobro smo sagledali sve kvalitete gostiju ali i nedostatke i na osnovu toga postavili taktiku pokušavajući da napadnemo i iskoristimo svaku njihovu grešku. Čestitam mojim igračima na odličnoj i disciplinovanoj igri , ovo je pobeda koja pored nova tri boda donosi jedno novo iskustvo i veliko samopouzdanje ovoj mladoj ekipi u nastavku takmičenja”, rekao je šef stručnog štaba FK Šumadija 1903, Aleksandar Dedeić.

Narednu utakmicu FK Šumadija 1903 gostuje u Baljevcu gde će se sastati sa ekipom Trepče iz Kosovske Mitrovice.