Sport

Ginisov rekorder: Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić uspešno istrčao pola od 77 maratona

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Subota, 25 05 2019

Kragujevački paraolimpijac, Ginisov rekorder Goran Nikolić uspešno je istrčao polovinu od 77 maratona na stazi u Čikagu. Ovaj atletski podvig ima i humanitarni karakter. Sva prikupljena sredstva namenjena su završetku izgradnje sportske hale Bogoslovije „Sveti Jovan Zlatousti“ u Kragujevcu.

Novi jedinstveni atletski poduhvat, koji obuhvata punih 77 maratona za 77 dana u ukupnoj dužini od 42,195 km, Goran je započeo 18. aprila, na stazi pored jezera Third lejk.

Ovaj atletski podvig ima i humanitarni karakter. Sva prikupljena sredstva namenjena su završetku izgradnje sportske hale Bogoslovije „Sveti Jovan Zlatousti“, čime će Kragujevac dobiti još jedan moderan sportski objekat, a Srbija prvi takve vrste sa svim sadržajima prilagođenim i potrebama sportista sa invaliditetom.

Kragujevački tročlani tim, tokom boravka u Čikagu, smešten je u neposrednoj blizini manastira Nova Gračanica, a veliku podršku Goranu Nikoliću pruža i ekipa fudbalskog kluba Chicago Fire na čelu sa trenerom Veljkom Paunovićem.

Foto i video zapise iz Čikaga i maratona 77/77 sa dnevno ažuriranim izveštajima svi zainteresovani mogu da prate na sajtu gorannikolic.net

Inače, kragujevački paraolimpijac ušao je u Ginisvu knjigu rekorda 2016. godine, kada je istrčao 55 maratona za 55 dana, od Kragujevca, širom Srbije, do Budve.