Sport

„Iskra“ obeležila četiri godine rada - Mesto humanosti i dobrote (FOTO)

Autor: InfoKG
13:50 | Subota, 04 07 2020

Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“, koji je od februara prošle godine odlukom grada Kragujevca dat na upravljanje SPD Radnicki, obeležio je svoj četvrti "rođendan". 

Da današnji dan ne protekne bez ijednog humanog i plemenitog gesta, pobrinuo se naš sugrađanin Igor Janković, koji je 2. juna , rizikujući i svoj život spasao porodicu Blagojević nakon saobraćajne nesreće. Opredelili smo se da u svojstvu slavljenika ovaj dan posvetimo upravo njemu, hrabrom i mladom čoveku, rečeno je na upriličenoj svečanosti.

"Smatram da je moj gest sasvim opravdan u situaciji u kojoj sam se našao i da bi svaki pojedinac potpuno isto uradio našavši se u datim okolnostima. Mišljenja sam da svaki čovek nosi u sebi tu humanu i plemenitu crtu, samo je pitanje trenutka kada će isplivati iz njega", istakao je Igor Janković.    

Rukovodstvo SPD Radnički je zahvalnost za ovaj humani gest izrazilo simboličnom predajom ključa Sportskog centra Iskra, pokazavši mu da je od danas član i deo jedne velike porodice.

"Najbitnije je istaći je da je Iskra od samog čina osnivanja okrenuta ka vrednostima kojima svi pripadamo i težimo, a to je humanosti, dobrim i plemenitim ljudima. Danas kada slavimo ovaj mini jubilej u specifičnim uslovima, želimo da odamo bezgraničnu zahvalnost svim onim plemenitim i velikim ljudima, koji su nam svojim delima omogućili da imamo to što imamo. Iskra je specifičan objekat u ovom delu Evrope, potpuno posvećena zajednici kojoj pripadamo i još jednom bih se zahvalio čelnicima grada Kragujevca koji nam je dao mogućnost da upravljamo ovim blagom. Iako moramo da održavamo socijalnu distancu, naš prevashodni zadatak je da održimo i negujemo ljudsku bliskost, kako ovde u Iskri, tako i u SPD Radnički i gradu Kragujevcu uopšte", rekao je direktor SPD Radnički Bojan Ilić.

Galerija slika