SportFoto: kragujevac.rs

Istorijski uspesi strelaca “Čika Mate” ponos Kragujevca

Autor: InfoKG
10:30 | Petak, 01 04 2022

Osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, ime osamnaestogodišnje Teodore Vukojević upisano je u istoriju kragujevačkog i srpskog streljaštva. Marko Ivanović, juniorski reprezentativac, takođe član ’’Čika Mate’’ sa istog takmičenja doneo je srebro. Streljački savez Srbije, kragujevački klub proglasio je najboljim.

Teodora Vukojević kaže da će joj zlatna medalja sa prvog takmičenja u seniorskoj reprezentaciji biti vetar u leđa za dalje pobede, ali i da ju je na tu poziciju plasirala podrška kolega, menadžmenta kluba i njeni rezultati.

Još uvek nisam svesna koliko veliki i lep uspeh sam ostvarila. S obzirom na to da sam bila u direktnoj borbi sa prethodnom šampionkom, ovaj uspeh čini još većim, pogotovo jer je to nekako juniorsko seniorska ili seniorsko juniorska medalja. Nadam se da ću daljim rezultatima osvetlati obraz i Srbiji i klubu i svom gradu kao što su to činili i čine svojim medaljama moji idoli, a sada kolege i prijatelji Pletikosić, Stefanović, Ristić i drugi”, kaže Teodora, koja se uveliko sprema za svetski kup koji će za desetak dana biti u Riju.

Istorijski uspeh mladoj Kragujevčanki Teodori Vukojević i Marku Ivanoviću, čestitao je gradonačelnik Dašić. On je istakao koliko su Kragujevac i Kragujevčani ponosni na uspehe članova streljačkog kluba.

Istorijski rezultati na Evropskom prvenstvu, zlato Teodore Vukojević i srebro juniora Marka Ivanovića, jesu kontinuitet i ono na šta smo navikli kada je reč o uspesima strelaca iz ’’Čika Mate’’. Posebno smo ponosni na to što je osamnaestogodišnja Kragujevčanka u seniorskoj konkurenciji pobedila prethodnu šampionku iz Francuske u direktnoj borbi i osvojila status evropskog šampiona u vazdušnoj pušci. To je ogroman uspeh i dalji motiv za Grad Kragujevac da nastavi da podržava sport i najstariji streljački klub u Srbiji”, kazao je gradonačelnik Dašić.