SportFoto: zrkradnicki.org/Zoran Petrović

Katarina Stepanović ponovo među “Tigricama”

Autor: Branko Vukašinović
13:17 | Sreda, 25 01 2017

Rukometašica Katarina Stepanović, jedna od legendarnih igračica “Radničkog” sa kojom je kragujevački tim ostvario najveće uspehe u istoriji kluba vratila se na parket. Na pauzi je bila dve godine, jer se ostvarila u ulozi majke.

Katarina Stepanović kaže da se uželela rukometa i da je dobar osećaj vratit se na parket. Dodaje i da se ekipa mnogo razilkuje u odnosu na pre dve godine, kada je odigrala poslednju utakmicu.

Nisam imala priliku da ih dovoljno upoznam, jer sam od nedavno ponovo počela da treniram i baš kad sam ušla u ritam dogodila mi se povreda stopala zbog koje sam pauzirala 3 nedelje. Vidim da su devojke dosta mlađe od mene, osim Maje Lojpur, kojima je neophodno iskustvo i sa kojima tek treba da se uigram”, kaže Stepanović.

Naglašava da je ekipa dosta mlada i bez prevelikog iskustva u najboljoj ligi, kao i da ima velikog potencijala. Nada se da će, ako budu ostale u ovom sastavu, i ubuduće postizati zapažene rezultate. Smatra da Marija Lojpur i ona mogu dosta da pomognu “Tigricama”.

Obzirom da smo se obe relativno skoro vratile sa porodiljskog odsustva, biće nam potrebno neko vreme za povratak u formu, ali mislim da svojim iskustvom možemo dosta da pomognemo ovoj mladoj ekipi”, izjavila je Katarina Stepanović.

Rukometašica kaže i da zahvaljujući porodici usklađuje ulogu majke sa sportskim obavezama.

Iskreno rečeno da mi nije majke, baba Mike, ne bi još mogla ni da razmišljam o povratku na teren. Ona mi je desna ruka. Izuzetno mi prija malo fizičke aktivnosti, a i od sada ću imati i najslađu i najveću podršku sa tribina”, zaključuje Stepanović.