SportFoto: SPD Radnički

Koronom zaražena dvojica odbojkaša Radničkog

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 20 11 2020

Korona virusom zaražena su dvojica igrača Odbojkaškog kluba Radnički, pa je utakmica 11. kola Super lige Srbije između Nišlija i Kragujevčana, koja je trebalo da bude odigrana sutra u Nišu, odložena. 

Odbojkaški klub Radnički je momentalno preduzeo odgovarajuće mere u skladu sa preporukama medicinske struke. Zaraženi igrači su odmah po dobijanju rezultata otišli u samoizolaciju, u kojoj će ostati narednih 14 dana, dok će svi ostali igrači, članovi stručnog štaba i zaposleni u klubu biti podvrgnuti novom krugu testiranja. Medicinski tim Radničkog će u danima koji slede pratiti stanje zaraženih igrača, ali i svih ostalih članova kragujevačke ekipe, uz striktno poštovanje epidemioloških mera”, saopšteno je iz Sportskog privrednog društva Radnički.

Ova situacija došla je u najnezgodnijem trenutku za kragujevački tim, koji je u poslednje vreme značajno podigao formu, obezbedio plasman u polufinale Kupa Srbije i krenuo u napad na sam vrh superligaške tabele. 

Ipak, svesni su u Radničkom da je zdravlje igrača apsolutni prioritet i da je najvažnije da se zaraženi igrači što pre oporave i vrate u trenažni proces. 

O novom terminu utakmice sa Nišom, sportska javnost biće blagovremeno obaveštena.

Izvor: SPD Radnički