SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog poraženi u Vršcu

Autor: InfoKG
09:30 | Nedelja, 31 03 2024

Košarkaši Radničkog poraženi su u Vršcu rezultatom 94:83. Crveni su imali šansu da zabeleže trijumf na teškom gostovanju, ali je domaćin u poslednjih 10 minuta uspeo da napravi preokret i zasluženo slavi. 

Izjednačena borba je trajala sve do polovine druge četvrtine kada su Vrščani serijom od 8:0 stekli prvu dvocifrenu prednost na meču (38:28). Radnički u tom trenutku nije dobro branio svoj koš pa je do kraja poluvremena zaostatak narastao na 12 poena (49:37).

Budi se Radnički u trećoj deonici i stiže do izjednačenja u 27. minutu utakmice (56:56), a zatim i do vođstva koji domaćin ipak anulira na samom kraju tog dela igre. Kragujevčani sa minimalnim minusom ulaze u poslednju četvrtinu, ali je ne otvaraju kako su želeli. Vršac preuzima kontrolu nad utakmicom i u 35. minutu opet vraća dvocifrenu prednost (76:64). Pripretili su Crveni na ulasku u poslednja dva minuta meča kada su prišli na – 7, ali dalje od toga nisu mogli. Domaćin je na kraju zasluženo slavio i ostao u trci za prvom pozicijom u KLS.

Vršac su predvodili Lamar Filips sa 24 i Stefan Simić sa 20 poena. Dvocifreni su bili i Stevan Jovanović i Žiga Jurček koji su upisali po 12 poena.

U ekipi Radničkog, Trej Kroft je bio najefikasniji sa 17 poena. Kobi Webster je postigao 16, dok su Pavle Nikolić i Đorđe Milosavljević ubeležili po 14.

U narednom kolu, košarkaši Radničkog dočekuju ekipu Metalca.

Izvor: SPD Radnički