SportFoto: SPD Radnički

Košarkašice ostvarile prvu pobedu u sezoni

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 06 03 2023

Posle dvadeset poraza zaredom, košarkašice Radničkog konačno su osetile slast prvog prvenstvenog trijumfa u tekućoj sezoni. Predvođene mladim reprezentativkama Andrijanom Vuković i Aleksandrom Aleksić, popularne "crvene dame" slavile su na gostovanju "davljeniku", ekipi Vršca, u utakmici pretposlednjeg 21. kola Prve ženske lige Srbije – 82:76 (18:18, 21:29, 22:17, 21:12). Večerašnja pobeda ne menja punosudbinu Kragujevčanki, koje su se već odavno oprostile od elitnog ranga takmičenja, ali svakako predstavlja značajnu satisfakciju za uloženi trud i rad u proteklom delu sezone.

Malo ko je verovao da će izabranice trenera Saše Milojevića uspeti da izvuku živu glavu na gostovanju ekipi Vršca, za koju je večerašnja utakmica bila od sudbonosnog značaja u borbi za opstanak u najvišem rangu takmičenja. Međutim, Kragujevčanke su u vršačkom Milenijumu prikazale svu raskoš svog talenta, hrabro su se suprotstavile motivisanim Vrščankama i na kraju su sasvim zasluženo došle do svog prvog trijumfa u sezoni.

Ekipu Radničkog su do prve pobede u sezoni predvodile Andrijana Vuković sa 27 i Aleksandra Aleksić sa 21 postignutim poenom, uz Jovanu Miletić koja je dodala 14 poena i 7 skokova.

Dragana Nikolić bila je bez premca u ekipi Vršca sa 32 postignuta poena. Ivana Jovanović je ubacila 19 poena, uz čak 16 skokova, Ljiljana Marjanović je zastala nadomak "tripl-dabla" – 12 poena, po 9 skokova i asistencija, dok je Marija Todorović dodala 10 poena.

Oproštajnu utakmicu u Prvoj ženskoj ligi Srbije košarkašice Radničkog odigraće 18. marta u hali Jezero protiv branioca titule i lidera na tabeli, ekipe Crvene zvezde.

Izvor: SPD Radnički