SportFoto: SPD Radnički

Još jedan poraz košarkašica Radničkog

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 15 12 2022

Košarkašice Radničkog doživele su novi poraz, i to od glavnog konkurenta za opstanak u Prvoj ligi Srbije na svom terenu rezultatom  46:74 (8:16, 10:14, 16:20, 12:24).

Ovo je deseti poraz košarkašica iz isto toliko utakmica. U najbitnijoj utakmici sezone Kragujevčanke su očajnom igrom dopustile rivalu da se razmahne i odličnom igrom osigura pobedu i približi se ostanku u ligi. 

Znatno iskusnija i fizički dominantnija ekipa Vršca znalački je iskoristila sve svoje prednosti, posebno na visokim pozicijama, gde Kragujevčanke nisu imale igračicu koja bi mogla uspešno da parira Ivi Roglić i Jeleni Budimir.

U prvoj četvrtini košarkašice Radničkog ubacile su samo jednu trojku iz jedanaest pokušaja. Za to vreme Vrščanke su strpljivo skupljale poene pod obručem za solidnih „plus osam“ na isteku prvih deset minuta igre (16:8).

U drugoj četvrtini, pokušale su boljom odbranom da se suprotstave Vrščankama, međutim nisu uspele pa je rezultat na kraju ovog dela igre glasio  (30:18) u korist gostujuće ekipe.

Ni u drugom poluvremenu situacija po domaći tim nije bila bolja pa su gošće iz Vršca dosta lako privele utakmicu kraju i iz Kragujevca odnele važne bodove za opstanak. Košarkašicama Radničkog ostaje da pokušaju da u narednom periodu poboljšaju igru i ostvare prvi trijumf u ligi.

Najbolje u redovima gostiju bile su Ivana Jovanović sa 20 postignutih poena i Jelena Budimir, koja je brojci od 14 postignutih poena pridodala čak 20 skokova i ujedno ponela epitet najkorisnije igračice susreta. Dabl - dabl učinak ostvrila je i  Iva Roglić.

Najbolje u redovima Radničkog bile su Andrijana Vuković sa 16 postignutih poena. Aleksandra Aleksić je postigla 9, a Vanja Popludijević zabeležila je poen manje. 

U subotu ekipa trenera Saše Milojevića izlazi na megdan šampionu Srbije Crvenoj zvezdi, dok će sedam dana kasnije gostovati njenom večitom rivalu, ekipi Partizana. 

Izvor: SPD Radnički